Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man beroofd van scooter, politie houdt persoon aan

Toegevoegd: 20-07-2023, 12.51 uur
Man beroofd van scooter, politie houdt persoon aan
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - Op woensdagmiddag werd een man beroofd van zijn scooter bij het station aan de Kanaalweg in Middelburg. De politie heeft één verdachte aan kunnen houden. 


Omstreeks 17.00 uur was het slachtoffer samen met een paar vrienden aanwezig op het station in Middelburg. Hier werden zij aangesproken door een drietal jongens. Zij liepen weer weg en kwamen enkele minuten later weer terug. Het slachtoffer wordt bedreigd en nemen zijn scooter mee. Getuigen zien later de scooter rijden met een andere bestuurder.

Rond 21.30 uur zien agenten een soortgelijke scooter rijden. Direct wordt de achtervolging ingezet en een stopteken gegeven. De bestuurder negeert dit en gaat er vandoor. De bestuurder komt ten val waarna deze en de bijrijder er vandoor gaan. Beide mannen worden te voet achtervolgd en de bestuurder wordt aangehouden op de Meanderlaan. De bijrijder ontkomt. Na controle bleek de 17-jarige verdachte niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij werd aangehouden en meegenomen naar een politiecel. 

Heeft u iets gezien of weet u meer over de andere verdachten? Meld dit dan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (22-7-2023 om 12:08)
@Burger Dioe eens een voorstel.
Burger (21-7-2023 om 10:47)
Wanneer zetten ze eens opvallende cameras bij het station en zulke plekken? Ik weet nog artikel pas geleden dat een man van zijn jas werd beroofd door paar gasten op het station. Midden op de dag! Slappe politiek is veel criminaliteit. Wanneer gaan we eens op de juiste partijen stemmen??
willem (21-7-2023 om 06:28)
tja--alleen de naam al: meanderlaan. taakstrafje? stevig toegesproken? dat tuign lacht zich kapot. geef ze 1.000 euro boete en een maand taakstraf: onkruid weghalen tussen stoeptegels gekleed in een felgele overall met op de rug de text: "ik ben een stout jochie geweesrt"
Arthur (20-7-2023 om 19:24)
Meanderlaan, dan weet de oplettende lezer al genoeg. Dit tuig krijgt hooguit een fopstraf, dus het is dweilen met de kraan open.
Jo de Koeck (20-7-2023 om 18:39)
Dat je tegenwoordig als dief en zogenaamde overvaller ook al in het bezit miet zijn van een rijbewijs? Alle maatstaven overtreden en dan lijkt het nog of dat het belangrijkste is aan de zaak. Welke crimineel interesseert dat? Zolang ze maar kunnen roven en stelen. De straf kan niet streng genoeg zijn, opvoeding hebben ze niet genoten, heropvoeding, kosten van schade laten betalen en voor veel jaren opsluiten, bij vrijlating laten verplichten zich
Anneke (20-7-2023 om 16:03)
Goh, zouden die ouders niet verbaasd zijn geweest als hij met een vreemde scooter thuis was gekomen?
Cookie-instellingen beheren