Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Speedbootje in problemen op Schelde-Rijnkanaal

Toegevoegd: 12-08-2023, 10.01 uur
Het speedbootje had geen voortstuwing meer.
Het speedbootje had geen voortstuwing meer.
© Foto: Brandweer Tholen
Door: Roland de Jong

THOLEN - De reddingboot Eendracht is donderdagavond vanuit Tholen ingezet nadat op het Schelde-Rijnkanaal een speedbootje in problemen was gekomen.


Het bootje voer ter hoogte van Nieuw-Vossemeer toen rond 19.00 uur de voortstuwing was weggevallen. Omdat dit zorgde voor een gevaarlijke situatie, werd de Search And Rescueboot van de brandweer Tholen opgeroepen.

De bemanning van de Eendracht heeft het bootje op sleeptouw genomen waarna het is overgedragen aan een sleepbedrijf.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (13-8-2023 om 21:16)
Jaap, je hebt helemaal gelijk, wie de schoen past..... . .
een gast (13-8-2023 om 13:36)
@Emergo het is wel heel toevallig maar mijn auto kan rijden op benzine maar ook op accu.
Arnold (13-8-2023 om 13:05)
@Jaap, leg jij dan eens het grote verschil uit, behalve dan wat het moet voortstuwen? Motor van auto en motor is net als die van een speedbootje toch ook een brandstofmotor, die dus ook dezelfde storing kan oplopen. Enige verschil is dus waar het vaar- of voertuig kan komen stil te vallen. Niets met de motor te maken dus. Alle auto's en motoren, die gebruik maken van een tunnel, dan ook maar een reserve motor mee laten nemen? Want als je daar komt stil te vallen heeft het een grotere impact als dit bootje! Over appels en peren gesproken.
Jaap (13-8-2023 om 10:28)
@Emergo, een motor van een auto of motor of wat dan ook is niet te vergelijken met de motor van het speedbootje. Stop eens met het vergelijken van appels met peren in bijna al je reacties. Zwijgen is goud in de meeste gevallen.
Emergo (12-8-2023 om 16:28)
@Een gast heb jij ook een reservemotortje in je auto of motor of wat dan ook ??
een gast (12-8-2023 om 13:38)
een kleine reserve motor zou heel handig kunnen zijn, dan kun je zonder een van de hulp diensten ook thuis komen. en dat scheelt een hoop publieksgeld.
Cookie-instellingen beheren