Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Reddingboten varen uit voor kiter in problemen

Toegevoegd: 13-08-2023, 12.28 uur
De watersporters konden zelf de kant bereiken.
De watersporters konden zelf de kant bereiken.
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Roland de Jong

BAARLAND - Twee reddingboten van de KNRM zijn zaterdagmiddag opgeroepen nadat op de Westerschelde ter hoogte van de Zeedijk bij Baarland een watersporter zijn kite was kwijtgeraakt.


Over de kiter werd rond 14.15 uur alarm geslagen. Dit resulteerde in de inzet van de reddingboot Zeemanshoop uit Breskens. Een andere kiter schoot in de tussentijd te hulp maar hierdoor leek het er volgens de KNRM op dat beide personen in nood waren. Zodoende werd na tien minuten ook de reddingboot Jan van Engelenburg van het station Hansweert opgeroepen.

De bemanning van de Zeemanshoop was als eerste ter plaatse. De beide watersporters waren in de tussentijd al naar de wal gezwommen. Na een check door de redders van de KNRM bleek dat beide personen verder in orde waren. Nadat het kitezeil was opgevist, was de actie dan ook ten einde.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren