Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Persoon uit drijfzand gered bij Hoofdplaat

Toegevoegd: 05-09-2023, 15.30 uur
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - Langs de Westerschelde bij Hoofdplaat hebben de hulpdiensten dinsdagmiddag iemand uit drijfzand moeten bevrijden. Een flink aantal hulpverleners werd opgeroepen om te helpen.


De persoon bevond zich bij het strandje ter hoogte van de Inlaag. Nadat rond 14.35 uur alarm was geslagen, werden onder meer twee brandweerwagens opgeroepen. Er kwam ook een ambulance ter plekke en vanuit Breskens voeren twee reddingboten van de KNRM uit. De Kustwachthelikopter die op vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden staat werd ook opgeroepen, maar kwam uiteindelijk niet meer naar Hoofdplaat.

De hulpverleners wisten de vrouw even voor 15.00 uur uit haar benarde positie te bevrijden. Ze werd op een brancard richting een steiger gebracht. De ambulancemedewerkers hebben de vrouw nog kort nagekeken maar ze bleek ongedeerd te zijn gebleven. Het is overigens niet de eerste keer dat op deze locatie iemand in de problemen kwam door drijfzand. Ongeveer een jaar geleden moest de brandweer een man bevrijden, eveneens ter hoogte van de Inlaag.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees punt (6-9-2023 om 02:07)
Zo kan je ook een vieze broek halen
Franky (6-9-2023 om 00:09)
@JB, Alstublieft zeg... Enig idee waarom er hoger opgeschaald wordt??? Mevrouw zit vast dicht bij de waterlijn, geen fijn idee dat het misschien ook nog opkomend water kan worden!!! Daarnaast kan de ernst pas daadwerkelijk ter plaatse bekeken worden, Dit soort drijfzand is gewoon levensgevaarlijk en zelfs dodelijk! Gelukkig zit u niet op de meldkamer...
Ikke (5-9-2023 om 20:59)
T is geen strandt, in de modder/ slijk moe je door stappen. Hoe vaak mijn laarsjes vroeger bleven staan. Bordjes plaatsen is een mooi idee, maar niet te realiseren, of de mensen lezen het niet. Petje af voor de hulpdiensten, hoe ze deze vrouw geholpen hebben Dit gebeurde 40 jaar terug ook al, en die beste man die toen tot zijn middel in de slijk zat, was toen heel dankbaar dat die toen werd gered door iemand die op dat moment zijn fuiken kwam legen. De zee is en blijft veradelijk.
een inwoner (5-9-2023 om 19:17)
Chapeau. hulpverleners. Er staat toch een mensen leven op spel
fred (5-9-2023 om 17:30)
staan daar geen bordjes zo nee snel doen dan, het komt dus meer voor las ik. ze hebben wel een bordje gezet voor 1 iemand die gelijk met zijn kop naar beneden bij de kraag het water in dook
JB (5-9-2023 om 17:19)
Alstublieft zeg, 1 vrouw in het drijfzand > 2 brandweer wagens, 1 ambulance en 2 reddingsboten; is dat niet genoeg - teveel?? Nee hoor, ik tel ook nog 5!! politie agenten, die staan te kijken; misschien een goed idee: spreiden; vanmorgen ook: 4 a 5 agenten die 1 man aanhouden, 1 agente wil ook meehelpen, en legt haar handen maar op zijn rug, nou, maakt weinig uit met 3 mannen op je.
Cookie-instellingen beheren