Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Melding persoon te water Vlissingen blijkt loos alarm

Toegevoegd: 08-10-2023, 15.42 uur
De persoon bleek zich thuis te bevinden en was niet in het water beland, zo meldt de VRZ.
De persoon bleek zich thuis te bevinden en was niet in het water beland, zo meldt de VRZ.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Verschillende hulpdiensten zijn zondagmiddag met spoed uitgerukt nadat was gemeld dat in Vlissingen mogelijk iemand te water was geraakt. Uiteindelijk bleek sprake te zijn van loos alarm.


Via het alarmnummer 112 werd rond 15.20 uur gemeld dat mogelijk iemand in het water was beland bij de Schuitvaartgracht. Hierop werden onder meer brandweerduikers en een traumahelikopter opgeroepen.

Al snel bleek dat er sprake was van loos alarm. "De persoon van wie werd gedacht dat deze mogelijk in het water terecht was gekomen, bevond zich thuis en niet in het water", zo liet de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) weten.

Volgens de politie kwamen veel personen kijken wat er gaande was.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Belastingbetaler (13-10-2023 om 12:23)
@vlissinger: Waar gebeurd! Ik zat gister op een bankje bij een spoorlijnovergang om 22 u. Ik heb even over de overweg gelopen om te kijken naar de avond lucht. Een hondenbezitter loopt langs, en belt 112! de politie kwam met 2! Auto’s , 1 busje met twee agenten, want ze dachten dat ik een springer was. Het heeft 20 minuten geduurd! voordat ik naar huis mocht van de agent, plus ik ben door de mangel gehaald omdat ik mijn paspoort moest laten zien en mijn ISBN is doorgegeven. En de loosalarm heeft gemeenschapsgeld gekost en de trein vertraging . Bedankt Hondenbezitter!
Boete (10-10-2023 om 14:12)
@Vlissinger, realiseer je niet, hoeveel gemeenschapsgeld het kost, dat mensen voor niks 112 bellen? Denk het niet.
mar (9-10-2023 om 09:48)
Kijken mensen dan maar half of wat? Als ze denken iets in het water te zien, maak er dan een foto van? Loos alarm alweer alsof het niets kost.
Vlissinger (9-10-2023 om 09:17)
@Boete: Zeker niet! Als mensen dan gaan twijfelen bellen ze voor de zekerheid maar niet, want straks krijg je een boete! Ik heb liever 5x teveel alle hulpdiensten voor niets laten komen dan 1x te weinig en er een kindje verdrinkt... of denkt u daar anders over?
Ik (9-10-2023 om 09:16)
Dit is zo laag om zomaar hulpdiensten te laten optrommelen voor niets. Deze grapjas zou flink gestraft moeten worden.
Jos (9-10-2023 om 07:40)
Op zich geen vreemde melding want ik rook en zag tot mijn stomme verbazing een paar weken geleden daar jonge gasten zwemmen en duiken in de gracht. Als je weet wat er in die gracht allemaal ligt ......waar je aan vast kan blijven haken onderwater ..... Dan maar een keertje een melding waarbij er godzijdank niks aan de hand is.
Cookie-instellingen beheren