Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Hulpdiensten ingezet voor stroperij op Oosterscheldekering Burgh-Haamstede

Toegevoegd: 22-10-2023, 13.49 uur
Door: Eugène Harthoorn

BURGH-HAAMSTEDE – Meerdere hulpdiensten zijn zondagmiddag ingezet voor een zoektocht naar een mogelijk persoon te water bij de Oosterscheldekering. Uiteindelijk bleek er sprake te zijn van vissers.


De politie, brandweer en ambulancedienst werden omstreeks 12.15 uur opgeroepen voor de melding van een persoon te water op de N57 ter hoogte van Burgh-Haamstede. Naast deze hulpdiensten werden ook de duikers van de brandweer en een politiehelikopter ter plekke gestuurd. Volgens de Veiligheidsregio had een getuige gezien dat er iemand te water was gegaan. Hierop is ook de KNRM ingezet.

Na een uitgebreide zoektocht bleek dat er een tweetal vissers onder de Oosterscheldekering aan het vissen waren. Dit is niet toegestaan. De politie heeft één van de verdachte te pakken gekregen en een bekeuring gegeven voor stroperij. De andere visser is er vandoor gegaan.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
N.B (23-10-2023 om 23:01)
@GoverntheMente kan degene die gebeld heeft er wat aan doen dat hij niet kon zien dat het om illegale vissers ging. Als zij daar niet waren gaan vissen, dan waren de hulpdiensten ook niet gebeld. Ze hebben zelf het circus in gang gezet.
GoverntheMente (23-10-2023 om 05:47)
Kunnen die visser er wat aan doen dat iemand onterecht de hulpdiensten belt? Zonder blijkbaar goed te kunnen zien of het echt nodig is. Dat ze een boete krijgen voor vissen waar het niet is toegestaan was het risico dat ze namen maar ze verantwoordelijk houden voor de acties van een ander is niet redelijk.
nixdus (22-10-2023 om 17:31)
"Gewoon" de onkosten verhalen op deze losers, al deze mensen (vrijwilliger of niet!) moeten voor deze hufters op komen draven, ze hadden misschien elders wel een echte klus te doen!
VdVonck (22-10-2023 om 17:28)
Even een serieus vraag n.a.v. de reacties hier. Op bepaalde plekken mag je toch gewoon staan? Zoals bij de kering aan de kant van de Banjaard?
Ad Jonkers (22-10-2023 om 16:02)
Wellicht een idee om beide vissers de kosten van de hulpdiensten te laten betalen? Nummer 2 zei nog; "als ze missen kwam het door het illegaal vissen".
jacob (22-10-2023 om 15:20)
Laat die lummels alle kosten maar vergoeden ze weten dat ze daar op verboden terrein staan. Maar het zal wel zo zijn dat het weer op het bordje van de belasting betaler komt.
Cookie-instellingen beheren