Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder ongekeurde fatbike blijkt onder invloed

Toegevoegd: 27-01-2024, 07.23 uur
Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen.
Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant / HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht een ongekeurde 'fatbike' van de weg gehaald. De bestuurder ervan bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden.


Agenten zagen de bestuurder rijden in Middelbburg. Na een meting bleek de fatbike ruim 45 kilometer per uur te rijden. Het voertuig werd aan de kant gezet en vervolgens bleek dat de fatbike een gashendel had. "In zo'n geval en in combinatie met de hoge snelheid moet het voertuig gekeurd zijn bij de RDW en dat was niet het geval", zo vertelt de politie.

De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau werd een adeamanalyse gedaan. Hierbij blies de persoon een waarde van 670 Ug/l, ver boven de grens waarbij het rijbewijs ingenomen moet worden. De bestuurder is zijn rijbewijs voorlopig dus kwijt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
corrie (27-1-2024 om 12:42)
Oh dat kan een mooi klein pakketje worden
optimist (27-1-2024 om 12:38)
Zowiezo al heel opmerkelijk dat door de regering al dit soort voertuigen op de openbare weg worden toegelaten. Voegen niets toe, alleen onveiligheid.
fietser (27-1-2024 om 11:32)
Je ziet ze meer rijden. Als ze een ongeval veroorzaken zijn ze niet verzekerd. Dus alle kosten voor zich. Laatst in eigen woonplaats hoorde ik een licht zoemend geluid naast me een volledig in het zwart geklede persoon op een fatbike die niet trapte dus is ie illegaal. Mocht hij en anderen dit lezen, ga gewoon fietsen, als je een ongeval veroorzaakt is het leed niet te overzien en zit je zelf met de kosten + een vette boete en je bike kwijt.
Ad Jonkers (27-1-2024 om 08:10)
Rijbewijs voorgoed innemen en voertuig vernietigen.
Cookie-instellingen beheren