Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Fatbikes uit het verkeer gehaald na controle in Vlissingen

Toegevoegd: 06-03-2024, 17.55 uur
Fatbikes uit het verkeer gehaald na controle in Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN – De wijkagent van Vlissingen heeft afgelopen twee dagen twee fatbikes in Vlissingen uit het verkeer genomen.


De politie voerde op dinsdag en woensdag meerdere controles uit rondom het Scheldemond College in Vlissingen. Bij de controles zijn een tweetal fatbikes door de dienders van de openbare weg gehaald. Beide fatbikes waren voorzien van een gashendel en konden zelfstandig rijden. Eén van de fietsen haalde een snelheid van 43 km.uur en de remmen waren volgens de wijkagent zo slecht dat er een remweg nodig was van 25 meter. De chauffeur was 13 jaar, droeg geen helm, had geen rijbewijs en was ook niet verzekerd.

Een fatbike is toegestaan op de openbare weg als deze is uitgevoerd als een elektrische fiets met trapondersteuning. Dus zonder gashendel en met een maximale snelheid van 25 km/uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vlissinger (22-3-2024 om 12:45)
Inderdaad niet opvoeren en geen gashendels. Deze dingen zijn niet gevaarlijk maar de gebruikers. Volgens de wet is het zelfs dat 10% marge in de snelheid mag zitten dus max 27,2 Km/h. Vaak zie je oude mensen volle bak op een e-bike door het verkeer knallen, wat is gevaarlijker ;-) Wat ze wel moeten doen is de regelgeving maken minimale leeftijd 16 jaar. Daaronder hebben kinderen nog geen ontwikkeld brein. Dat zou overgens ook voor e-bikes moeten gelden een minimum leeftijd. De fietsers, ebike en fatbikes die tussen het winkelend publiek knallen in de Walstraat pak die eens aan. Niet 1 rondje per dag maar eens hele dag verplaatsen.
Willem (6-3-2024 om 20:48)
Vanaf 16 jaar die dingen met verzekering, helm en rijbewijs. Mijn brommer rijdt 45 en ik word regelmatig ingehaald door zulke figuren, ze zien er toevallig nog allemaal hetzelfde uit ook.
vanpuffelen (6-3-2024 om 20:12)
Met dank aan de oplettende ouders ?
Richard (6-3-2024 om 19:50)
juist! daar word je FAT van !!..... fietsuh meeeh juh mieter !
Faye (6-3-2024 om 18:12)
13 jaar op een opgevoerde( fat) bike die zou gewoon moeten fietsen. Heel goed die controles.
Cookie-instellingen beheren