Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 12 km

Marechaussee helpt politie met oudjaar

Toegevoegd: 18-12-2007, 14.47 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
GOES - De politie in Zeeland krijgt tijdens de jaarwisseling hulp van de marechaussee.

Volgens woordvoerder A. Don zijn de extra handen nodig omdat een relatief groot aantal mensen met pensioen is gegaan en veel nieuwe krachten nog in opleiding zijn.

De marechaussee kan op elke gewenste locatie worden ingezet. "Afhankelijk van de concrete behoefte aan extra handen. Ze gaan niet alleen op pad, maar samen onze eigen mensen", aldus Don. In de aanloop naar de jaarwisseling wordt het politietoezicht in Krabbendijke, Arnemuiden en Middelburg opgevoerd. "Dat doen we om te voorkomen dat we het verwijt krijgen dat je de politie daar een heel jaar amper ziet en alleen in de nieuwjaarsnacht veel. Maar het zijn niet meer mensen dan anders tijdens oud en nieuw." In Krabbendijke en Arnemuiden kwam het de afgelopen jaren tot ongeregeldheden. Door overleg met de betreffende gemeenten en contacten met (jongeren)organisaties binnen de samenleving tracht de politie de overlast te beperken.

Naar aanleiding van onlusten op diverse plaatsen in het land vorig jaar, heeft de politieacademie onderzoek gedaan naar de achtergronden. Daaruit blijkt dat er onder meer in zwaar christelijke gemeenschappen sprake is van een doorgeschoten traditie, waarbij 'alles moet kunnen' en ook geweld wordt gepleegd tegen politie en andere hulpverleners.

In heel Zeeland hebben rondom de jaarwisseling 150 mensen dienst, inclusief de marechaussees.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren