Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Vrouw klapt op lantaarnpaal Polredijk

Toegevoegd: 11-09-2008, 20.07 uur
Vrouw klapt op lantaarnpaal Polredijk
Door: Roland de Jong
VROUWENPOLDER - In Vrouwenpolder is donderdagavond een 50-jarige vrouw uit Goes door aquaplanning met haar auto tegen een lantaarnpaal gereden.


Het ongeluk deed zich rond 18.30 uur voor in één van de bochten in de Polredijk tussen Vrouwenpolder en Veere. De vrouw kon ongedeerd uit haar auto komen. Haar auto en de lantaarnpaal kwamen er minder goed vanaf.

De auto liep zware schade op aan de voorzijde en ook het dak liep een flinke deuk op. De lantaarnpaal was immers gebroken en de bovenste helft was op de auto geklapt. Een bergingsbedrijf is ter plekke gekomen om de auto weg te slepen.

Opmerkelijk genoeg is vandaag onderzoek gedaan in de bochten van de Polredijk wegens het grote aantal ongelukken dat zich daar de laatste tijd voordoet. Zondagavond nog klapte een auto op een betonnen talud naast de dijk.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (13-9-2008 om 18:13)
Men spreekt over aquaplaning,dit doet zich voor als de banden volledig het contact met het wegdek verliezen,de auto rijdt letterlijk over het water.Er was dus geen sprake van aquaplaning maar van verminderde grip door glad(nat)wegdek,immers, in 'n schuin aflopende bocht blijven geen plassen staan.
John (13-9-2008 om 00:01)
Je moet altijd je snelheid aanpassen aan de omstandigheden, er zijn veel te veel mensen die te hard rijden, talloze ongevallen, men is in Zeeland hardleers.
Robert (12-9-2008 om 17:16)
Gelukig is deze mevrouw er nog goed van afgekomen. Mensen pas op, je weet nooit wat je onverwachts kan tegen komen en de ene auto kan meer dan de andere...
Ria (12-9-2008 om 09:30)
Kan toch geen kwaad om daar eens naar het wegdek te kijken. Er zijn toch wel meer dijken met bochten en toch gebeuren juist hier buitengewoon veel ongelukken.
Simone (12-9-2008 om 09:17)
Zoveelste ongeluk. Ik blijf erbij dat de mensen te hard rijden. 60 is toegestaan maar in de bochten moet je toch echt gas terug anders gaat het fout vooral bij weersomstandigheden. De weg en bochten is niks mis mee ook de wegligging is goed.
Jan (11-9-2008 om 23:44)
Volgens mij hoeven ze echt niet naar die bochten tekijken want er zijn weinig wegen waar ze zo mooi liggen. Maar als je te hard rijdt en niet in de juiste versnelling kan het fout gaan.
Cookie-instellingen beheren