Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Politie bekeurt fietsers en bromfietser

Toegevoegd: 03-12-2009, 19.18 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmorgen in de omgeving van de kruising van de Oude Vlissingseweg met de Statenlaan een fietsverlichtingscontrole gehouden.


In totaal kregen 18 fietser een bekeuring voor het ontbreken of niet voeren va verlichting. Het rondrijden met een fiets zonder deugdelijke verlichting kan dertig euro boete opleveren.

Eén bromfietser is bekeurd omdat hij op een opgevoerde bromfiets reed. Op de rollerbank kwam de teller op 88 kilometer per uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nickey (4-12-2009 om 19:56)
Piet en Klaas zijn zeker geen autorijders. Dan hadden ze wel anders gepiept. Ik schrik me vaak kapot dat er weer een sufferd op de weg rijdt zonder licht die ik als automobilist bijna om ver rijdt. Ach het is dan toch de schuld van de auto.
Pol (4-12-2009 om 16:00)
Moeten ze in Vlissingen ook eens doen en ook op de fiets paden letten. Daar rijden links en rechts, levensgevaarlijk.
Een verlichte fietser (4-12-2009 om 14:42)
30 euro boete: een lachertje. 1 lampje kapot minimaal 40 euro en beide lampjes kapot of gewoon te belabbert om met licht aan te rijden 100 eoro minimaal. En die brommer moet gelijk van de straat en tot een klein pakketje geperst worden.
Fietser (4-12-2009 om 12:06)
Dit is nog in een verlicht gebied, moet je eens in een minder goed verlicht gebied als fietser geconfronteerd worden met tegemoetkomende onverlichte brommers en fietsers. Vooral als het zo slecht is als nu met al die regen.
Peter (4-12-2009 om 09:29)
In de jaren 70 werd ik gepakt op mijn brommertje met 95 km pu. Enkele maanden later moest ik voorkomen en de veroordeling was , vernietiging van de brommer ( een kreydler ) en als bonus 250gld bekeuring voor het rijden zonder motor rijbewijs. Kijk dat waren nog eens straffen.
Jaap` (4-12-2009 om 08:36)
Ik, als fietser heb altijd mijn licht aan, dus niet alle fietsers over één kam scheren. Ik roep toch ook niet dat alle automobilisten hun richtingaanwijzers niet gebruiken, en mij dus vaak snijden in een bocht.
Cookie-instellingen beheren