Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Politie bekeurt fietsers en bromfietser

Toegevoegd: 03-12-2009, 19.18 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmorgen in de omgeving van de kruising van de Oude Vlissingseweg met de Statenlaan een fietsverlichtingscontrole gehouden.


In totaal kregen 18 fietser een bekeuring voor het ontbreken of niet voeren va verlichting. Het rondrijden met een fiets zonder deugdelijke verlichting kan dertig euro boete opleveren.

Eén bromfietser is bekeurd omdat hij op een opgevoerde bromfiets reed. Op de rollerbank kwam de teller op 88 kilometer per uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
H.E.Diephuis (4-12-2009 om 02:57)
Alles leuk en aardig dat die lui in blauw zich nog eens laten zien. Maar waar zijn ze als ik verschillende keren beina angereden wordt door fietsers die zonodig over de voetpaden van het Meiveld moeten rijden??? Zelfs na een melding bij de politie is er nul reactie. Politie Middelburg??
Peter (3-12-2009 om 22:50)
Fietsen waarvan alle verlichting ontbreekt onmiddelijk in de pers. Controles nog intensiever, niet alleen voor jeugd. Oudere fietsers die te belabbert zijn om verlichting te voeren, streng aanpakken. Controleren of ze in het bezit zijn van rijbewijs. Zo ja, bekeuring op niveau van automobilist.
Anja (3-12-2009 om 22:28)
Prima actie Moesten ze veel vaker doen dan zou iedereen wel deugdelijke verlichting hebben op zijn fiets. Er is niets zo erg als een fietser zonder licht ineens voor je auto hebben. Je schrikt enorm en als ik de persoon zou aan rijden ben ik ook nog de pineut. Blijven controleren politie goed werk
Jan (3-12-2009 om 22:05)
Een goede actie, het levensgevaarlijk om zonder of slechte verlichting te fietsen. En Klaas slaap lekker verder
Marc (3-12-2009 om 21:47)
Klaasje. Nog nooit een fietser in het donker, zonder verlichting, op je motorkap gehad zeker? De kit moet meer controleren. De fietsers zijn beschermd in het verkeer, je bent altijd de lul als je ze aanrijdt. Laat de fietsers dan ook 'beschermd' rond fietsen in het donker. Even nadenken Klaas!
Jan (3-12-2009 om 21:44)
Keurig, levens gevaarlijk, veel meer doen. wanneer de ouders/verzorgers hun plicht kende ging er geen kind weg met de fiets zonder licht. Wanneer er eek fietser word aangereden is gelijk DIE AUTO MOBILIST,
Cookie-instellingen beheren