Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Celstraf geëist voor dodelijk ongeval

Toegevoegd: 22-07-2010, 18.43 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Tegen een 42-jarige man uit Roosendaal is vandaag in Middelburg een gevangenisstraf van zes maanden en een rijontzegging van twee jaar geëist. De man veroorzaakte op 5 maart 2009 een verkeersongeval dat het leven kostte aan een toen 12-jarige jongetje.


De Roosendaler reed met zijn motorfiets over de Bram Groenewegweg en verloor met een te hoge snelheid in een rechterbocht de macht over het stuur. Hij kwam in de linkerberm terecht, reed circa 25 meter door, kwam vervolgens op het fietspad aan de linkerzijde van de weg terecht en reed daar vrijwel frontaal tegen het daar fietsende slachtoffertje op.
 
De jongen overleed op weg naar het ziekenhuis.  De motorrijder raakte zelf niet gewond. De uitspraak in deze zaak is op 5 augustus.  

Zie ook:
- 05/03/2009: Fietser omgekomen in Sint Annaland


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A.J.G.Bimmel (23-7-2010 om 06:26)
Ze moeten die man nooit meer een rijbewijs laten halen en een gevangenis straf geven van moord met voorbedachte rade ik hoop dat dan misschien duidelijk word voor hem wat hij heeft aangericht,en om hen een klein beetje tegemoet te komen een levenlang gratis openbaar vervoer geven dan heeft hij een excuus om te laat te komen op zijn werk, maar auto of motor nooit meer voor deze meneer.
Kaoz (23-7-2010 om 01:27)
Zonde, maar als die motorrijder beetje gezond verstand heeft, heeft 'ie al genoeg "geleden". Je zal maar zo'n kind doodrijden, kan je ook niet lekker meer slapen. Die rijontzegging is wel gepast! Maar misschien durft hij niet eens meer op een motor te stappen, je weet het niet!
Jan (23-7-2010 om 01:11)
Ja dit is idd wel een hele lichte straf. want na 2 jaar rijd hij weer vrolijk rond en kan hij ut weer flikke. zoeen mot zn rijbewijs ni meer terug krijgen. wat voor straf je ok geeft het jongentje komt ni meer terug. Zn straf voor een moord!!! waar gaat dit heen!!!
Saskia (22-7-2010 om 21:41)
Een rijontzegging van 2 jaar is veel te kort. Opnieuw verplicht een rijbewijs halen en een rijontzegging van minimaal 5 jaar lijkt mij meer op z'n plaats. Een celstraf lijkt mij wat overbodig. Het jongentje komt er niet mee terug, maar je zal op deze manier je kind kwijtraken!
De Gier (22-7-2010 om 21:06)
Een half jaar cel en een rijontzegging en dat is alles, terwijl door zijn rijgedrag een kind het leven heeft verloren? Het is toch te schandalig voor woorden.
Judge dredd (22-7-2010 om 20:22)
De strafmaat is weer tergend laag. net of er per "ongeluk" een jongetje van zijn nog veelbelovende prille leven is beroofd ? net of men per "ongeluk" veel te hard rijd ? NEE, expres !
Cookie-instellingen beheren