Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
52 files van totaal 156 km

Noodscenario strooizout

Toegevoegd: 24-12-2010, 15.20 uur
De wegen die vanaf maandag worden gestrooid.
De wegen die vanaf maandag worden gestrooid.
© Foto: Waterschap Scheldestromen / HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De bodem van de zoutvoorraad van Zeeland is in zicht. Daarom treffen de Zeeuwse wegbeheerders Rijkswaterstaat, provincie, waterschap, NV Westerscheldetunnel en Zeeland Seaports vanaf aanstaande maandag maatregelen. Er gaat een noodscenario van start.

Er is de afgelopen weken al veel strooizout gebruikt. Ook in de rest van Europa is veel hinder door het winterweer. Daardoor is ook de internationale vraag naar strooizout hoog en zijn de leveranties beperkt. Het tekort aan strooizout is een probleem waar bijna elke wegbeheerder in ons land mee te maken heeft. Daarom is een zoutloket ingesteld. Al het beschikbare strooizout wordt verdeeld via dit loket zodat het optimaal gebruikt kan worden.

 


Als gevolg hiervan kan alleen gestrooid worden op de belangrijkste wegen van bovengenoemde wegbeheerders (zie kaart). Op andere wegen, parallelwegen en fietspaden die normaal gezien wel gestrooid worden, wordt dus niet gestrooid met zout. Daar wordt de gladheidbestrijding minimaal uitgevoerd door eventueel te strooien met andere middelen, schuiven of vegen. Er kunnen plaatselijk ongemakken ontstaan door bijvoorbeeld gladde wegen of het ontstaan van sneeuwduinen.

De weggebruiker wordt geadviseerd om zich goed te informeren over de actuele verkeerssituatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ jullie (27-12-2010 om 17:15)
Jij snapt er echt niks van he? Winterbanden helpen niet bij ijzel,winterbanden verlengen je remweg zelfs met 5 meter bij een temp. van 3 graden bij nat of droog wegdek. Je moet je rijstijl aanpassen en met all weather banden kom je net zo ver, winteranden hebben ook geen zin bij 10 cm sneeuw!
Zeur (26-12-2010 om 13:59)
@ Jullie moeten niet zo zeuren: je bent zelf het contact met de weg, niet je banden.Winterbanden is geldklopperij, als je met je koppie rijd is er niks aan de hand!!
Oplossing?? (26-12-2010 om 12:52)
Als we nu iedereen die het zo goed weten het regie geven over het zout. Dan kunnen de ambtenaren die het nu regelen kritiek gaan uiten over hun. De beste stuurlui staan toch altijd aan wal. Vraag gewoon of je een dagje mee kan lopen met hun. Dan leer je kritiek uiten!!!
Jullie moeten niet zo zeuren (26-12-2010 om 03:12)
Koop gewoon winterbanden, ze zullen het beter verplichten! Dan maak dat beetje sneeuw wat op de weg lig ook niets uit. De meeste vinden dat natuurlijk onzin. Maar weet wel dat je banden het enige contact met de weg is he mensen.
Max (25-12-2010 om 22:59)
Rijkswaterstaat heeft voor 2010/2011 toch 90.000 ton zout in geslagen. Dat is 30.000 ton MEER dan in 2009 en daar komt bij dat 2009/2010 een extreme winter was. Ik vind dit geen falend beleid van Rijkswaterstaat. Zout is immers niet gratis en gebruik je het niet, dan krijg je ook kritiek...
Jaapkallewaard (25-12-2010 om 20:54)
Ik ben niet zo best in schrijven ben geen ing. maar gewoon met zand en grit en zoutwater uit de oosterschelde streekproduct strooien en het probleem is opgelost denk ik .
Cookie-instellingen beheren