Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rechtszaak na ongeluk in Goes

Toegevoegd: 06-01-2011, 13.29 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Tegen een 20-jarige Goesenaar is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een taakstraf van 200 uur en een rijontzegging van achttien maanden, waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist.

De jongeman reed op Koninginnedag vorige jaar met zijn auto  over de 's-Heer Hendrikskinderenstraat in Goes en vond dat hij werd opgehouden door twee fietsers die voor hem reden. Volgens verklaringen zou de Goesenaar op een afstand van 20 tot 50 centimeter achter de fietsers zijn gaan rijden om hen tot 'ritsen' aan te sporen.


Toen de fietsers uiteindelijk achter elkaar gingen rijden gaf de Goesenaar gas en reed hij tegen de achterkant van een van de fietsen aan. In de visie van de officier van justitie was dat poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel plus doorrijden na een ongeval. Advocaat H. Dunsbergen merkte op dat die kwalificatie wel erg zwaar was aangezet en meende dat zijn cliënt slechts een verkeerde inschatting had gemaakt.

Daarnaast constateerde hij dat de schade aan de fiets vrijwel nihil was geweest, er zelfs geen foto van was gemaakt en dat de fietsers voor hun verklaringen waren opgenomen nog met elkaar over het incident hadden overlegd. Dunsbergen vond dan ook dat de Goesenaar in ieder geval moest worden vrijgesproken van de poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel.

Uitspraak 20 januari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harry (6-1-2011 om 14:03)
Moeilijk hier een oordeel over te vellen. Heb zelf ook regelmatig de neiging een paar fietsers omver te kegelen als ze weer eens met zn 3en naast alkaar blijven rijden en er niemand kan passeren, alleen een beetje rationeel denken weerhoudt je er dan van. We zijn tenslotte beschaafde mensen.
Vlissinger (6-1-2011 om 13:34)
Advocaten..allemaal opsluiten, beschermen van criminelen vind ik een misdrijf, een inschattingsfout ok..kan gebeuren, je moet afstand houden van iemand, ZEKER een fietser! en doorrijden na ongeval kan al helemaal niet. de straf is zeker gepast!
Cookie-instellingen beheren