Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 26 km

Bromfietsers maken Domburg onveilig

Toegevoegd: 27-03-2011, 17.31 uur
Door: Manfred Berrevoets
DOMBURG - Een grote groep bromfietsers heeft zaterdagmiddag voor overlast gezorgd op de Domburgseweg.


Agenten zagen rond 14.00 uur een groep van ongeveer 70 bromfietsen over de rijbaan van de Domburgseweg rijden, richting Domburg, terwijl naast de rijbaan een verplicht (brom-)fietspad lag. Deze groep bromfietsen reed met snelheden van tussen de 65 en 120 kilometer per uur. Van diverse bromfietsen was de kentekenplaat afgeplakt met tape.

Door de groep werd zeer agressief en onveilig gereden hetgeen zorgde voor gevaarlijke situaties. Personenauto's werden rechts en links ingehaald en er werd geen gehoor gegeven aan aanwijzingen die door de agenten werden gedaan. De groep splitste zich uiteindelijk op. Wel zijn 15 kentekens van bromfietsen genoteerd die in de groep meereden.

De eigenaren hiervan zullen binnenkort boetes in de bus krijgen voor het niet volgen van het verplichte (brom-)fietspad en overschrijding van de maximum snelheid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mrs_Jopy (1-4-2011 om 07:41)
(verv) alle weggebruikers te handhaven en te garanderen. Vergeet nooit, dat jullie mensen ook ooit eens ouder worden. En als jullie dan misschien gaan lezen, wat de jeugd van de toekomst uithalen op de weg. Jullie net zo gaan reageren als wij (verstandige) oudere van nu. Dus gebruik je verstand ja.
Vlissingse (1-4-2011 om 07:04)
@ W: wat is dat nou weer voor reactie om spijkers op de weg te gooien,beetje een vreemde en gefrustreerde reactie als je het mij vraagt. on-topic: lijkt me heel gezellig met zo'n groepje touren,alleen mag de snelheid iets minder.
Ik (31-3-2011 om 21:16)
@W. helemaal mee eens. Hopen dat die boetes hoog uitvallen, of de scooters in beslag nemen.
Ikke (31-3-2011 om 19:36)
@ W. nooit jong geweest zeker?? of was je zo'n zielig vriendloos kind die nooit brommer heeft mogen rijden omdat dat te gevaarlijk zou zijn?? het is algemeen bekend dat de politie alles voor de jongere verpest, dat vinde ze juist leuk.. owja en als ik jou zie, trap ik je toch ook niet van je fiets??
W. (31-3-2011 om 10:01)
Wat een onzin! omdat de politie er bij kwam gingen je hard rijden?? slechte smoes, je hoort NOOIT zo aso te rijden. als ik deze groep zie rijden dan gooi ik gewoon spijkers op de weg ofzo, kijken wie er nog lacht. en de gemeente een plek geven? ga maar bij je ma in de tuin met je scootertje kloten.
Mar (31-3-2011 om 08:07)
Op zich is het best wel een ludieke actie; maar jongens, waarom zo gevaarlijk??? Ik hoor jullie al mauwen als er ten gevolge van je eigen roekeloze snelheid enz. iemand onderuit gaat of erger. Daar ook over nagedacht?
Cookie-instellingen beheren