Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Truck en auto botsen op N61

Toegevoegd: 15-06-2011, 20.57 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Bij de verkeerslichten op de kruising N61/Tractaatweg in Terneuzen zijn woensdag rond 15.15 uur een personenauto en een vrachtwagen met elkaar in botsing gekomen.

Een 54-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen reed over de N61 rechtdoor richting Zaamslag. Op dat moment reed een Belgische vrachtwagen over de Tractaatweg en sloeg linksaf de N61 op.


Vermoedelijk reed hij door rood en botste tegen de personenauto. De vrachtwagen raakte licht beschadigd. De auto raakte aan de voorzijde flink beschadigd en moest worden getakeld. Er raakte niemand gewond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alexia (16-6-2011 om 13:05)
Even duidelijk maken: ORANJE betekent kruising vrijmaken. Je mag daar 70 km/u. stop met een vrachtwagen maar eens al het licht voor je neus op oranje springt. Het zou beter zijn als iedereen eens beter ging opletten. Groen is doorrijden, niet DOODRIJDEN. Gebruik je zintuigen voor je optrekt.
Arie (16-6-2011 om 11:01)
Fred, Vrachtauto kwam welliswaar van rechts alleen is het kruispunt voorzien van verkeersborden. Deze geven aan dat de N61 een voorrangsweg is dus ook al zouden de verkeerslichten niet werken heeft de personenauto op de N61 voorrang!
Pierre (16-6-2011 om 10:54)
Veel ervaringsdeskundigen, zie ik. Eén ding is zeker, als je met een beladen vrachtauto bij GROEN licht vanuit stilstand vertrekt, en er rijden op dat moment geen auto's achter je, springt het licht direct weer op GEEL. Voordat je het kruispunt over bent, komen de auto's uit andere richtingen al op je af, die vervolgens naar je zitten te kijken, of zelfs reageren alsof je een idioot bent!! Deze lichten staan echt (te) scherp afgesteld. Dit was ook niet de eerste klapper. Hoeveel nog??
Simon (16-6-2011 om 10:38)
Dit is nou al het zoveelste ongeluk sinds die nieuwe lichten. Volgens mij was het geen rood, maar gewoon het scherp afgestelde licht! Vanmorgen kreeg ik net groen terwijl het verkeer van de brug nog aan het rijden was! We wachten tot er doden vallen zeker?
Fred (16-6-2011 om 09:02)
De vrachtwagen kwam van rechts, reed wel door rood vermoedelijk. had volgens de wet voorrang ! Geldt deze rare regel nog steeds ? O ja Luc, ze staan inderdaad erg scherp afgesteld.
Bram (16-6-2011 om 08:49)
Vanmorgen de zelfde ervaring ,maar dan zonder ongeluk . auto's staken nog over van tractaat weg naar terneuzen (4) terwijl ik al ruim groen had ,zaamslag richting brug moest wachten voor groen .Gebeurt ook bij afslaandverkeer,dan kan je invoegen tussen de vrachtauto's die nog kruising oprijden .
Cookie-instellingen beheren