Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 87 km

Overvallers supermarkt waren kinderen

Toegevoegd: 05-07-2011, 15.38 uur
Door: Manfred Berrevoets
SCHARENDIJKE - De gewapende overval die maandag rond 17.50 uur plaatsvond op een supermarkt aan de Dorpsstraat in Scharendijke werd gepleegd door kinderen.

De drie daders zijn jongens van 14 en 16 jaar oud. De drie jongens droegen bivakmutsen en probeerden het personeel onder bedreiging van een mes een vuurwapen geld afhandig te maken. Toen dit niet snel genoeg ging sloegen ze op de vlucht.
 
Twee van de daders konden worden overmeesterd door passanten, waaronder een medewerker van een nabijgelegen eetcafé. Dankzij deze actie kon de politie de derde persoon ook snel aanhouden. De drie jongens zitten vast in Torentijd.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (6-7-2011 om 11:43)
Ik hoorde dat het vuurwapen van een van de ouders waren dus kan je na gaan uit wat voor gezinnen ze komen
Edelachtbare (6-7-2011 om 09:05)
Gezien de aard van de actie: overval met gebruikmaking van (vuur)wapens en (dreigen met) het toebrengen van lichamelijk letsel zal de strafmaat anders (moeten) zijn dan afdoening via Preventie4U (Voorheen Bureau Halt). De actie wijst ook op voorbereiding, dus 'voorbedachte rade' is ook aan de orde.
Roos (6-7-2011 om 08:36)
Ohoh, zal een flink taakstrafje worden! volwassen daad, volwassen rechtsgang! opvoeders zijn net zo verantwoordelijk!
Job (6-7-2011 om 08:24)
Haha allemaal boter op je hoofd. Zeker nog niet wakker dit is nederland het land met het grote graaiers. Wie goed doet goed ontmoet,nou ik ken geen zeeuw die niks van zn baas heeft gestolen. Wij voeden deze jongens op de maatschappij denk maar maar eens over na in plaats van zeeuws wijzen.
Fam. (6-7-2011 om 08:21)
Dit is natuurlijk helemaal verkeerd en daar moet ook zeker een flinke straf op volgen, maar mensen denk eens na....blijf vooral van u kinderen houden, want liefde overwint alle dingen, met liefde alleen kom je er niet, maar zonder liefde is alles hopeloos.
Zeeuws meisje (6-7-2011 om 06:56)
Deze 'kinderen' hebben dit niet niet in een opwelling gedaan, ze wisten heel goed waar ze mee bezig waren. En dat moet voor ons straks gaan 'zorgen'. Geen bureau Halt a.u.b. maar als volwassenen berechten.
Cookie-instellingen beheren