Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk kitesurfer

Toegevoegd: 09-08-2011, 18.57 uur - Update: 10-08-2011, 17.31 uur
Door: Roland de Jong
RENESSE - In Renesse is vanmiddag iemand ernstig gewond geraakt bij een kite-ongeluk op het srand.


Het ongeluk gebeurde op het strand tussen Renesse en Scharendijke, ter hoogte van strandpaviljoen De Wijde Wereld. De ambulancedienst kreeg assistentie van de traumahelikopter uit Rotterdam. Ook werd de reddingsbrigade ingezet.

Een hulpverleningsvoertuig van de Strandreddingsbrigade Westerschouwen was binnen tien minuten ter plaatste en heeft voor de eerste opvang gezorgd. Vanwege het feit dat er een traumahelikopter zou landen is tevens een tweede voertuig en looppatrouille met totaal acht strandwachten ter plaatse gegaan.

Het slachtoffer was door een vlieger opgetild en van hoogte op het strand gevallen. Hierdoor had de man kortstondig het bewustzijn verloren en had hij pijn aan zijn schouder en stuitje, ook spuugde hij af en toe bloed op.

Na 50 minuten konden de eenheden van de Strandreddingsbrigade Westerschouwen retour post gaan, na een succesvolle assistentie bij onder andere het laten landen en opstijgen van de traumahelikopter.

De reddingsbrigade adviseert vliegeraars goed op te letten op windkracht en windstoten. Met name dit laatste kan tot onverwachte en gevaarlijke situaties leiden. Over de huidige toestand van de gewonde is niets bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Niek (11-8-2011 om 11:05)
@ Poema: heb je zelf wel eens gekitesurft?? Mocht dat niet zo zijn dan vraagt ik me af waarom je met dit soort opmerkingen komt. We hebben helemaal niks aan mensen die er niks van snappen en vervolgens allemaal dingen gaan roepen die nergens op slaan.
Klaas (11-8-2011 om 10:56)
Sterkte Charly Voor Schimpy ik stel voor dat je verhuist naar een land zonder een sociaal zorg stelsel. Neem wel genoeg geld mee mocht jezelf iets overkomen. Op zondag middag worden er heel wat voetballers afgevoerd die ook maar laten betalen? En er is een diploma
M@r (11-8-2011 om 07:57)
@ Schimpy: Misschien toch een idee om polissen gedeeltelijk optioneel te maken. Charly hoeft b.v. niet verzekerd te zijn voor kraamhulp; nu betaald hij daar wel premie voor.Er is ook geen mogelijkheid om je voor dit soort sporten extra te verzekeren; ook dit kan worden ingebouwd als polisonderdeel.
Renata (11-8-2011 om 00:05)
Hey die Charly, wel grappig om van het slachtoffer zelf iets te vernemen.Hoop dat het allemaal mee valt, ik denk dat je van geluk mag spreken. Beterschap!
Marja (10-8-2011 om 22:05)
Charly beterschap en er is niets sterker dan de natuur, stroming ,dieptegang, wind elke sport heeft gevaren of dat nu een snelheidssport is of loopsport zwemmen je kunt maar net verkeerd terecht komen en je nek breken, verdrinken, hersenletsel kitesurfen een risicosport al ben je zo goed getraind
Schimpy (10-8-2011 om 15:17)
Onbegrijpelijk dat de zorgverzekeraars voor al die kosten op blijven hoesten voor dit soort ongelukken, andere belangrijke behandelingen worden niet meer vergoed. Het is tegenwoordig schering en inslag dat er Kitesurfers in moeilijkheden komen.
Cookie-instellingen beheren