Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Celstraf voor diefstal met geweld

Toegevoegd: 28-09-2011, 18.08 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 32-jarige man uit Hoofdplaat is woensdag door de rechtbank in Middelburg voor onder meer een poging tot diefstal met geweld, zes winkeldiefstallen en het opgeven van een valse naam veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden, een boete van 150 euro en het betalen van 551 euro schadevergoeding.

Naast de opgelegde boete en de te betalen schadevergoeding had de officier van justitie een gevangenisstraf van veertien maanden waarvan vier voorwaardelijk tegen hem geëist. Op 1 juni van dit jaar zat hij samen met een 17-jarige landgenoot, hun huisbaas en diens vriendin in de auto richting Groede. Onderweg kregen ze ruzie en volgens een verklaring van de huisbaas werd hij plotseling met een fles op zijn hoofd geslagen.


De ruzie werd buiten voortgezet en ook de vrouw kreeg wat klappen. Vervolgens zouden de verdachte en de 17-jarige geprobeerd hebben de auto te stelen. De 17-jarige kreeg een jeugddetentie van tien maanden waarvan vier voorwaardelijk en het betalen van 831 euro schadevergoeding opgelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (29-9-2011 om 12:46)
Lang leve het Nederlandse rechtsysteem! Een ruzie waarvan de oorzaak nogal vaag is wordt op deze manier bestraft. Op het moment dat je meerdere baby's ombrengt of in ieder geval in de tuin begraaft, krijg je vrijspraak! Belachelijk!
Cookie-instellingen beheren