Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig ongeluk, niemand wil helpen

Toegevoegd: 17-12-2011, 10.29 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is vrijdagavond een brommerrijder ernstig gewond geraakt. Hij is naar Rotterdam gebracht. Het duurde enige tijd voordat het ongeluk werd gemeld omdat omstanders geen 112 wilden bellen.


Rond 20.50 uur kwam een man met zijn brommer ten val op de Edisonweg. Een Poolse passant zag het ongeluk gebeuren en vroeg omstanders om hulp. Zij wilden hem echter niet helpen en hijzelf had geen telefoon. Hij moest vervolgens naar de Paul Krugerstraat lopen om daar pas iemand te treffen die hem te hulp schoot en 112 belde.

De brommerrijder bleek er ernstig aan toe te zijn. Hij had vermoedelijk een neurotrauma en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Het traumateam uit Rotterdam werd rond 21.20 uur gelarmeerd en is de ambulance tegemoet gereden. Er werd een rendez-vous afgesproken tussen Kruiningen en Rilland. Het slachtoffer is uiteindelijk naar het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

Volgens de politie reed de brommerrijder, een 45-jarige Vlissinger, over de Edisonweg richting de Prins Hendrikweg. Net voor de wegversmalling in de buurt van de fitness-school reed hij tegen de meest rechtse pilaar van een wegversmalling. Hij landde tien meter verder op het wegdek. Zijn helm vloog daarbij af. Er waren geen sporen die duidden op de betrokkenheid van een ander voertuig.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sandra (17-12-2011 om 15:18)
Super van de Poolse passant, mr tevens ook niet meer dan normaal. Daar denken sommige mensen echter anders over. In wat voor n verbitterde samenleving leven we nu toch eens? Welke normen&waarden hebben we nog? En is de samenleving zo achterlijk geworden dat elke buitenlander zgn van slechte wil is?
T (17-12-2011 om 15:03)
Voor diegene die niet wilde helpen...als je ooit zelf in zo n situatie komt...niet boos worden hoor als er niemand is die je wilt helpen. gewoon blijven liggen en denken...ik heb een ander ook laten barsten.
Carbaat (17-12-2011 om 14:58)
Mag hopen dat hun zelf wat overkomt, en dat er ook niemand wil helpen. Opsporen die lui, een hogere straf is nog te laag voor dit soort.
Poema (17-12-2011 om 14:56)
Te idioot voor woorden, geen hulp bieden aan een slachtoffer. En het is zelfs STRAFBAAR !!! Hulp bieden kan uit vele dingen bestaan zoals, ongeval afzetten om slachtoffer te beschermen, EHBO, 112 bellen enz. Het is inderdaad te hopen dat bij al die mensen die niets deden zelf ooit zoiets gebeurd.
@Walter (17-12-2011 om 14:53)
Eerst maar eens goed nagaan van wie de weg is! Gemeente Vlissingen, Pronvincie Zeeland, Rijkswaterstaat of Waterschap.
B. (17-12-2011 om 14:46)
Helaas is dit de maatschappij en die maken we zelf. Doordat er te vaak overvallen ed gepleegd worden. Mensen zijn bang om te helpen, bang om zelf een klap in de nek te krijgen en hun auto en andere spullen kwijt te zijn. Het is dus vaak niet eens zo dat mensen niet willen helpen, maar niet durven.
Cookie-instellingen beheren