Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Voorwaardelijke celstraf voor diefstal

Toegevoegd: 25-10-2012, 21.47 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 26-jarige inwoner van Zaamslag is donderdag door de Middelburgse rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee maanden met een een proeftijd van drie jaar plus toezicht door de reclassering.  


De man had begin oktober vorig jaar dringend behoefte aan cocaïne en omdat het hem aan geld ontbrak besloot hij het te stelen. Hij toog naar een hem bekende dealer, zou hem daar met een mes hebben bedreigd en verliet de woning met circa zeshonderd euro enkele bolletjes cocaïne. Kort daarna werd hij aangehouden.

Het Openbaar Ministerie zag in die actie 'diefstal met geweld' en had daarvoor een celstraf van een jaar gevorderd De bedreiging achtte de rechtbank echter niet bewezen, zodat de man werd veroordeeld voor een 'kale diefstal'.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dima (26-10-2012 om 07:50)
Als alle ''kale diefstallen'' op dezelfde manier zouden worden berecht dan moeten de cellen in Torentijd meer dan bomvol zitten met alleen al dieven...
Jan (26-10-2012 om 06:18)
Wat een uitspraak! Bedreiging niet bewezen. Alsof die dealer zomaar 600 euro afstaat en een paar bolletjes coke!
Cookie-instellingen beheren