Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Ernstig ongeluk in Middelburg

Toegevoegd: 17-01-2013, 16.16 uur - Update: 17-01-2013, 16.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij de Schroebrug in Middelburg is een fietser ernstig gewond geraakt toen deze in botsing kwam met een vrachtwagen.

Het ongeluk vond even voor 15.00 uur plaats op een fietsersoversteekplaats bij de Schroeweg. Een 14-jarig meisje stak met haar fiets de weg over komende vanaf de richting van het station. Uit diezelfde richting kwam een vrachtwagenchauffeur. Deze bestuurder wilde rechtsaf de brug over maar kwam daarbij in aanrijding met het meisje.


Al snel werden een traumateam en de brandweer opgeroepen. Het slachtoffer werd ter plekke gestabiliseerd door ambulancemedewerkers. De traumahelikopter is niet meer ter plekke gekomen. Het meisje is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.
 
Vanwege het ongeluk was het verkeer enige tijd ontregeld. Auto's die richting centrum wilden moesten omrijden via Dauwendaele en de Stationsbrug of een route kiezen via Vlissingen of de N57. Ook het spoorverkeer ondervond korte tijd hinder van het ongeluk.

De politie is ter plekke een onderzoek gestart om alle omstandigheden rondom het ongeluk vast te leggen en de exacte toedracht te achterhalen. Dit onderzoek kon even na 16.30 uur worden afgerond. Hierna werd de weg weer vrijgegeven.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cees (18-1-2013 om 13:42)
Als velen de situatie van die verkeerslichten ter plekke kennen, dan kan ik me niet voorstellen dat dat nog nooit door iemand bij de gemeente gemeld is. Dus, de gemeente doet gewoon of haar neus bloedt. En die 'ervaren' chauffeur', die heeft dus onvoldoende opgelet. Of z'n spiegels deugen niet.
Johan (18-1-2013 om 13:35)
Nee Esther, geen kwade opzet. Tjongejonge......... Maar dat neemt niet weg dat - naast inachtneming van verkeersregels - het dondersgoed opletten in 't verkeer een zware verantwoordelijkheid van weggebruikers is.
Johan (18-1-2013 om 13:31)
"Robert (17-1-2013 om 18:19 uur) Ze zijn allebei door groen gereden maar de vrachtauto moest nog wachten op een bus die in de weg stond zo kwam het dat het fietserslicht op groen stond en de vrachtauto net ging rijden" Als dat waar is, dan zat de (afslaande) vrachtwagenchauffeur fout.
Killian (18-1-2013 om 13:05)
Wat denkt iedereen tog alles er over te weten en jully weten helemaal noets dus ga ook geen onzin vertellen tis al zwaar genoeg en dan komeb er ee paar mongolen die denken alles weten. Gooi jully zelf aub in de prullenbak
Anja (18-1-2013 om 12:28)
De stoplichten voor auto''s en fietsen staan daar nooit tegelijk op groen.Er is ook nog een regel rechtdoorgaand verkeer op de zelfde weg heeft voorrang.Heel veel sterkte voor het meisje en haar familie en ook de chauffeur want ongeacht wie er een fout heeft het gemaakt is het een tragisch ongeval
Frankie (18-1-2013 om 11:33)
Even mijn reactie op het ernstige ongeval.Affschuwlijk!! Meisje,meisje toch. Niet goed opgelet?Het is daar ook een rotpunt!!IK hoop dat er getuigen zijn.Heel ,heel veel sterkte voor de familie,,en dat ze weer helemaal geneest .en verder van haar leven kan genieten !!!
Cookie-instellingen beheren