Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
68 files van totaal 253 km

Advocate vrachtwagenchauffeur bepleit vrijspraak

Toegevoegd: 18-03-2013, 17.02 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - Tegen een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oudenbosch is een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van twee jaar met een proeftijd van vijf jaar geëist. De zaak diende vandaag voor de rechtbank in Middelburg.

De chauffeur stond in de ochtend van 8 juni vorig jaar met zijn betonmixer bij een bouwproject in Yerseke. Toen hij wilde wegrijden bemerkte hij dat er 'iets niet goed ging', stopte en zag tot zijn grote schrik dat hij een fietsster had aangereden. Het slachtoffer, een 74-jarige vrouw uit Yerseke, overleed ter plekke.


Volgens het Openbaar Ministerie (OM) had de chauffeur een beperkt zich op wat buiten zijn wagen gebeurde gehad, omdat de ruit redelijk vol zat met naamplaten, poppen, slingers en dat soort attributen. Daardoor had hij de vrouw mogelijk niet gezien. Uit technisch onderzoek bleek dat de vrouw waarschijnlijk vlak voor de betonmixer had gestaan en dat hij haar daardoor niet had kunnen zien. Voor de advocate van de chauffeur reden genoeg om voor haar cliënt vrijspraak te pleiten.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R. (18-3-2013 om 21:41)
EDEL belachelijk deze reactie. Waarschijnlijk zelf nog NOOIT in een vrachtwagen gezeten. Of er nu wel of niks voor je ramen hangt of wat dan ook: je vrachtwagen heeft een bepaalde hoogte en als iemand daar vlak voor langs loopt rijd je hem makkelijk plat.
R. (18-3-2013 om 19:11)
Logisch, Net voor de cabine is nul zicht. Zo heb ik er ook bijna doodgereden. Maargoed men begrijpt het toch niet.
Truck (18-3-2013 om 19:00)
Als mensen in mijn doode hoek gan staan kan ik ze ook niet zien heb helemaal niks te maken wat er voor het raam licht/hang je heb gewoon mensen die het nogsteeds niet snappen
Edel (18-3-2013 om 19:00)
Die chauffeur heeft toch code 95 op zijn rijbewijs staan? dat betekend beroeps chauffeur, dan hang je je ruiten niet vol met van alles en nog wat, die ruit is niet voor niets zo groot gemaakt, juist ja om er doorheen te kunnen kijken. Dus niks geen vrijspraak, gewoon straffen. Edel
Nicole (18-3-2013 om 17:49)
En nog zie je de fietsers niet altijd! ze denken dat je ze ziet, maar het is zo..zie je mij, zie ik jou!!!
Cookie-instellingen beheren