Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Advocate vrachtwagenchauffeur bepleit vrijspraak

Toegevoegd: 18-03-2013, 17.02 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - Tegen een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oudenbosch is een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van twee jaar met een proeftijd van vijf jaar geëist. De zaak diende vandaag voor de rechtbank in Middelburg.

De chauffeur stond in de ochtend van 8 juni vorig jaar met zijn betonmixer bij een bouwproject in Yerseke. Toen hij wilde wegrijden bemerkte hij dat er 'iets niet goed ging', stopte en zag tot zijn grote schrik dat hij een fietsster had aangereden. Het slachtoffer, een 74-jarige vrouw uit Yerseke, overleed ter plekke.


Volgens het Openbaar Ministerie (OM) had de chauffeur een beperkt zich op wat buiten zijn wagen gebeurde gehad, omdat de ruit redelijk vol zat met naamplaten, poppen, slingers en dat soort attributen. Daardoor had hij de vrouw mogelijk niet gezien. Uit technisch onderzoek bleek dat de vrouw waarschijnlijk vlak voor de betonmixer had gestaan en dat hij haar daardoor niet had kunnen zien. Voor de advocate van de chauffeur reden genoeg om voor haar cliënt vrijspraak te pleiten.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P van S (19-3-2013 om 10:22)
Goedzo.! Sraffen en opsluiten zo'n man..Misdadig en dode hoek is gewoon met je luie kont van je stoel opstaan en beter in je spiegels kijken voor je weg rijd of even uitstappen..Ik rijd met zand en grind en elke dag is het opletten maar je kunt zelf al heel veel zaken uitsluiten door even te staan
Kees (19-3-2013 om 09:33)
Vrijspraak voor het ongeval en een fikse boete voor die kermis.
Connie (19-3-2013 om 08:35)
Zeg Edel, van welke planeet kom jij ?? wat heeft code95 nou te maken met wat een chauffeur ziet, zoals beschreven word stond de vrouw vlak voor de wagen, geen code95 die dit ziet hoor !
Witte (19-3-2013 om 06:57)
Maar wat vaak loopt het net net goed af . Eigenlijk moet het bedrijf hierop toezien dat dit niet gebeurd , al die rommel voor het raam . Iemand van het bedrijf aan de in en oprit plaatsen was natuurlijk ook te duur , eigenlijk had de chauffeur beter moeten weten .
Vlissinger (18-3-2013 om 23:41)
Edel rijdt duidelijk alleen koekblikjes. een dode hoek is een dode hoek. Als er nou attributen voor z'n spiegels hangen zou het fout zijn. altijd maar die chauffeurs zo zwaar straffen. als ik met de auto iemand aanrijdt is het simpel verzekeringswerk, met het groot voertuig meteen een misdrijf.
Gerard (18-3-2013 om 21:59)
Oordelen en veroordelen zal de rechter wel doen dat hoeven wij niet te doen. Maar als je in het archief de foto's bekijkt van dit ongeval kun je toch niet ontkennen dat er wel erg veel versiering voor het ruit hangt. Op deze manier creëer je nog meer dodehoeken! Alle betrokkenen heel veel sterkte.
Cookie-instellingen beheren