Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 13 km

Wielrenners gewond na aanrijding

Toegevoegd: 25-04-2013, 09.34 uur
Door: Veerle van Iren
ELLEWOUTSDIJK - Woensdagavond omstreeks 20.00 uur reed een groepje tourfietsers uit Kapelle over de Trenteweg in Ellewoutsdijk.


Zij werden ingehaald door een bestelbus. De bestuurder hiervan reed tegen de voorste fietser aan. Hierdoor kwam deze ten val. Door de val vielen de drie andere wielrenners over de fietser heen. Alle wielrenners zijn naar het ziekenhuis gebracht en zijn daar behandeld aan diverse botbreuken aan onder andere neus, ribben en sleutelbeen. De vier komen allemaal uit Kapelle. Het zijn twee vrouwen van 56 en 64 jaar oud en twee mannen van 54 en 58 jaar oud.

Door getuigen werd de bestuurder van het bestelbusje herkend als een 20-jarige inwoner van de gemeente Borsele. Agenten zijn naar het woonadres van de bestuurder toe gegaan, maar troffen hem daar niet. Intussen bleek dat de bestuurder van het busje contact had opgenomen met de politie. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

Agenten hebben diverse getuigen van de aanrijding gehoord en zijn nog bezig met het onderzoeken van de toedracht. Vandaag wordt de bestuurder van de bestelbus gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet Polletiek (25-4-2013 om 16:56)
De z.g. Wielerterroristen halen tegenwoordig het bloed van onder je nagels als automobilist. Het punt van handhaving op deze weggebruikers wordt veel te weinig gelet. Het hinderen van andere weggebruikers, door te veel plaats op de weg in te nemen is veel voorkomend euvel dat niet beboet wordt!
Frank (25-4-2013 om 16:36)
Nu moet ik zeggen dat de wielrijders ook erg breed rijden en als je er langs wil nauwelijks plaats maken. Voor al de Belgen zijn erg
Herman (25-4-2013 om 15:38)
Mischien als al die wielrenners gewoon eens net als anders fietsers zouden fietsen en gewoon aan de kant gaan en iet denk dat de weg van hun is schilt de helft
Rianne (25-4-2013 om 12:25)
Sorry voor de fietsers, maar het is hier ook van de zotte, zoveel groepen wielrenners er de hele weg in beslag nemen en als je dan toch ervoorbij durft te gaan krijg je (zoals ik van de week meemaakte op een polderweg) een klap tegen de spiegel. moet ik dan maar 5 km erachter blijven hangen?
Wessam (25-4-2013 om 11:56)
Die lui rijden altijd in de weg. Ze denken altijd dat heel de weg van hun is. En dan word de bestuurder in een cel gegooid. BELACHELIJK!!!!
Jan (25-4-2013 om 11:37)
Altijd wat met die wielrenners. Zijn gewoon doorgedraaide mafkezen op hun fietsen. Ze rijden asociaal, houden geen rekening met andere weggebruikers. Rijden liefst met 4 man breed. Gewoon verbieden die sport of op het circuit er mee. Vraag de gemiddelde 65 plusser maar die klagen steen en been.
Cookie-instellingen beheren