Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wielrenners gewond na aanrijding

Toegevoegd: 25-04-2013, 09.34 uur
Door: Veerle van Iren
ELLEWOUTSDIJK - Woensdagavond omstreeks 20.00 uur reed een groepje tourfietsers uit Kapelle over de Trenteweg in Ellewoutsdijk.


Zij werden ingehaald door een bestelbus. De bestuurder hiervan reed tegen de voorste fietser aan. Hierdoor kwam deze ten val. Door de val vielen de drie andere wielrenners over de fietser heen. Alle wielrenners zijn naar het ziekenhuis gebracht en zijn daar behandeld aan diverse botbreuken aan onder andere neus, ribben en sleutelbeen. De vier komen allemaal uit Kapelle. Het zijn twee vrouwen van 56 en 64 jaar oud en twee mannen van 54 en 58 jaar oud.

Door getuigen werd de bestuurder van het bestelbusje herkend als een 20-jarige inwoner van de gemeente Borsele. Agenten zijn naar het woonadres van de bestuurder toe gegaan, maar troffen hem daar niet. Intussen bleek dat de bestuurder van het busje contact had opgenomen met de politie. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

Agenten hebben diverse getuigen van de aanrijding gehoord en zijn nog bezig met het onderzoeken van de toedracht. Vandaag wordt de bestuurder van de bestelbus gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet Pelle (25-4-2013 om 11:02)
Allereerst wielrenners spoedig herstel gewenst. Ongeval verbaast me niet. Zie regelmatig wielrenners, twee/drie dik, op de autoweg rijden, in plaats van het nast de autoweg gelegen voor fietsers bedoelde fietspad. Wielrenners geven automobilsten een dikke vinger. Toezicht politie vrijwel nihil.
"wielrenners" heten fietsers voor de wet ! (25-4-2013 om 10:38)
Ook voor fietsers geld de wet, afstand houden op uw voorganger en motorverkeer niet hinderen.
John (25-4-2013 om 10:32)
Bestelbusjes... wielrenners... dat vraagt om problemen. Zal me vast niet in dank afgenomen worden maar wielrenners zijn vaak zeer egoïstisch op de weg en bestelbusjes worden vaak als wapen gebruikt lijkt wel. Combi van deze 2 is levensgevaarlijk. Ik ga hier vast kritiek op krijgen, maar blijf erbij.
Piet (25-4-2013 om 10:31)
Beetje geven en nemen. Nu zal het wel zo zijn dat er kritiek komt op zowel auto's als wielrenners. Maar toch toevallig dat het weer wielrenners zijn, vind u ook niet?
Jos (25-4-2013 om 10:19)
Kan het gedrag van de chauffeur natuurlijk niet goedpraten, doorrijden na een ongeval maar die wielrenners denken dat heel de weg voor hun eigen is. Moet je eens over de duinen lopen of er onder over het fiets/voetpad , bellen is er niet meer bij alleen een grote smoel als je niet op tijd opzij gaat
Cookie-instellingen beheren