Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man verstoort kerkdienst Vlissingen

Toegevoegd: 27-10-2013, 20.30 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen is zondagochtend een 41-jarige man aangehouden omdat hij een kerkdienst verstoorde.


Dat gebeurde in de Rooms-katholieke Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. De man was naar de kansel gelopen en stak daar om onbekende reden een preek af. De politie kwam ter plekke om de man te verwijderen. Dat leverde applaus op van de kerkgangers en de man werd meegenomen naar een ophoudkamer op het politiebureau.

De Vlissinger heeft een proces-verbaal gekregen terzake overtreding artikel 146 van het Wetboek van Strafrecht. De man wordt ten laste gelegd dat hij een openbare samenkomst tot het belijden van godsdienst opzettelijk heeft verstoord. Hem hangt een gevangenisstraf boven het hoofd van ten hoogste twee maanden of een geldboete tot € 3.900.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (28-10-2013 om 10:36)
Niet goed te praten wat deze man doet. Verboden om bijeenkomsten te verstoren niet bij kerk, moskee, voetbalveld, eigen gezinssamenkomsten. De hoogte van de boete is "vreemd". Weet ik als strafbepleiter! Oproep aan allen, wees verdraagzaam en pas op wat u plaatst. ook geldend voor redactie.
John (28-10-2013 om 09:56)
Belachelijk. Natuurlijk was de man niet goed bezig, maar de exorbitant hoge boete is buitenproportioneel. Als crimineel kom je er een stuk beter vanaf. Dat heeft vast te maken dat er zoveel van die strenge gereformeerden/gelovigen e.d. in Zeeland zijn. Hopelijk krijgt de beste man opvang/begeleiding
Cees (28-10-2013 om 09:42)
Heb altijd begrepen dat je in de kerk om hulp kan vragen. Als het in de RK gemeenschap niet volgens protocol verloopt worden mensen uit hun ambt gezet of men belt de politie om iemand die om hulp vraagt te laten verwijderen. Het wordt tijd dat ze gaan begrijpen wat ze zelf prediken lijkt me...
Tjalco P. van der Meij (28-10-2013 om 09:32)
En dan vinden wij de straf van Pussy Riot te hoog. Misschien meten wij met 2 maten.
Jamey (28-10-2013 om 09:25)
Wat een trieste moraalridders hier zeg.. waarom mag je een kerk niet verstoren ? die mensen verstoren mij elke zondag met het luiden van de kerkklokken.. mensen geloven in sprookjes en moeten daarom hele wijken wakker maken.
Fred (28-10-2013 om 09:21)
Ik dacht dat katholieken vergeving gezind waren, geld of gevangenis straf schiet niet op , deze man heeft duidelijk hulp nodig. wordt hij daarna misschien wel katholiek
Cookie-instellingen beheren