Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man verstoort kerkdienst Vlissingen

Toegevoegd: 27-10-2013, 20.30 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen is zondagochtend een 41-jarige man aangehouden omdat hij een kerkdienst verstoorde.


Dat gebeurde in de Rooms-katholieke Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. De man was naar de kansel gelopen en stak daar om onbekende reden een preek af. De politie kwam ter plekke om de man te verwijderen. Dat leverde applaus op van de kerkgangers en de man werd meegenomen naar een ophoudkamer op het politiebureau.

De Vlissinger heeft een proces-verbaal gekregen terzake overtreding artikel 146 van het Wetboek van Strafrecht. De man wordt ten laste gelegd dat hij een openbare samenkomst tot het belijden van godsdienst opzettelijk heeft verstoord. Hem hangt een gevangenisstraf boven het hoofd van ten hoogste twee maanden of een geldboete tot € 3.900.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bert kaiser (28-10-2013 om 00:39)
Ik dacht dat rooms katholieken zo vergevings gezind waren ,maar dat is zeker nog iets van "vroeger". de hele kerk moest zich schamen om ook nog te klappen
Krystal (28-10-2013 om 00:31)
Mijn zus was getuigen van deze wanhoop- kreet van deze man die duidelijk flink in de knop zat, wat mooi is dat enige moedige mensen opstonden en voor deze man en begonnen te zingen, hijzelf zong mee jammer dat hij hardhandig werd aangepakt, we hopen dat hij geholpen word in de plaats van bestraft
J (27-10-2013 om 23:45)
Vind het een schandalig hoge boete als hij deze krijgt alleen voor het verstoren van een preek. lijkt me nou niet dat je hier mensen levens mee op het spel zet, wat met mensen die bijv met alcohol op achter het stuur kruipen wel het geval is en die komen er beter vanaf met een lichtere straf.
Ria (27-10-2013 om 23:28)
Laat hem maar die geldboete betalen... in de cel laten verblijven kost de maatschappij alleen maar geld, dus de burger.
Francois (27-10-2013 om 20:45)
Hmmm, dit hoor je niet vaak.... Maar wat ik me afvraag, is mentale hulp voor deze man niet beter dan een proces verbaal? Ik denk dat geen enkele partij hier bij gebaat is. Laat em zn verhaal aan een zielenknijper voorleggen, misschien komt ie er beter uit met een goed gesprek. ;-)
Cookie-instellingen beheren