Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man verstoort kerkdienst Vlissingen

Toegevoegd: 27-10-2013, 20.30 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen is zondagochtend een 41-jarige man aangehouden omdat hij een kerkdienst verstoorde.


Dat gebeurde in de Rooms-katholieke Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. De man was naar de kansel gelopen en stak daar om onbekende reden een preek af. De politie kwam ter plekke om de man te verwijderen. Dat leverde applaus op van de kerkgangers en de man werd meegenomen naar een ophoudkamer op het politiebureau.

De Vlissinger heeft een proces-verbaal gekregen terzake overtreding artikel 146 van het Wetboek van Strafrecht. De man wordt ten laste gelegd dat hij een openbare samenkomst tot het belijden van godsdienst opzettelijk heeft verstoord. Hem hangt een gevangenisstraf boven het hoofd van ten hoogste twee maanden of een geldboete tot € 3.900.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (28-10-2013 om 08:34)
Wie zonder zonde is werpen de eerste steen
Echt vies (28-10-2013 om 08:16)
Dat is niet normaal dat de mensen loopt te klappen en dat die man misschien twee maanden gevangenis straf krijgt of 3900,-
Pinkeltje (28-10-2013 om 07:58)
.celstraf en een boete die op kan lopen tot 3900 euro. omdat hij in de war was en op de preekstoel stond? belachelijk gewoon en nog erger er zijn nog mensen die het daar nog mee eens zijn ook. toch ria? dus de volgende keer dat jij een foutje maakt moeten ze je ook maar een vette boete geven.
Petra (28-10-2013 om 07:23)
Een proces verbaal schandalig...hulp heeft hij misschien wel nodig maar ja dat is niet zo belangrijk je kunt beter een luid applaus geven en later te horen krijgen dat hij zichzelf iets heeft aangedaan. hulp was hier op zijn plaats geweest applaus geloof ik..hulp had hij nodig
Loes (28-10-2013 om 07:10)
Wat denkt die man wel niet. dit kun je niet maken. een flinke straf is wel gepast.
Crystal (28-10-2013 om 00:46)
Ik was getuigen van de wanhoop kreet van deze man,een handvol moedige mensen zongen deze man toe,hijzelf zong mee voordat hij hardhandig door de politie uit de kerk werd verwijderd,ik hoop dat hij hulp krijgt, en geen straf, en alle lof voor de paar mensen die hem aanhoorden en niet beoordeelden.
Cookie-instellingen beheren