Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie staakt achtervolging wegens veiligheid

Toegevoegd: 26-01-2014, 11.28 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een achtervolging van een verdacht persoon gestaakt.

Kort na middernacht zagen agenten een auto rijden op de Nieuwendijk in Vlissingen. Ze lieten de auto stoppen en vroegen de bestuurder naar zijn rijbewijs. De man vertelde de politie dat hij geen rijbewijs had en ook kon hij zich niet legitimeren. De agenten vroegen de man om zijn naam maar direct ontstond het vermoeden dat hij een valse naam opgaf. De agenten zeiden de man voor hen uit te rijden naar het politiebureau om de zaak daar verder uit te zoeken.

Eenmaal op weg naar het bureau gaf de verdachte echter gas. Hij probeerde weg te komen van de agenten. Deze konden hem een tijd volgen maar toen de verdachte met onverantwoord hoge snelheid door het fiets- en voetgangersgebied van het Scheldeterrein reed, werd het zo gevaarlijk dat de agenten besloten gas terug te nemen.

De auto werd later leeg teruggevonden in Verkuijl Quakkelaarstraat in Vlissingen. Op basis van het kenteken en persoonlijke bezittingen in de auto, zal de verdachte waarschijnlijk alsnog ter verantwoording geroepen worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (26-1-2014 om 14:02)
Wat een lompe actie van deze Vlissingse politieagenten. Zo iemand houd je toch gewoon aan en stop je in de politieauto!? Nu is het maar de vraag of ze er ooit achter komen wie hij is...
Piet (26-1-2014 om 14:01)
Dus een agent laat een persoon, waarvan ze weten dat hij geen rijbewijs heeft, voor hen rijden richting bureau... jaja! Wat als hij een ongeluk kreeg? Hij moest immers van de agent zonder rijbewijs gaan rijden.. En als men zijn kenteken heeft dan kunnen ze hem ook aanhouden ipv ter verantwoording roepen. Ze waren immers met een heterdaadje bezig.. Ik heb een hekel aan mensen die alleen maar commentaar kunnen leveren op de politie, maar dit is toch niet zo'n slimme actie geweest..
TJONGE JONGE (26-1-2014 om 13:16)
Weet de politie dan niet dat je niet zonder rijbewijs mag rijden? Eigen domme schuld dat ie hen ontglipt is!
marja (26-1-2014 om 13:05)
tjonge jonge..lekker slim hoor!op het gemakje naar het buro laten rijden...dan reken je hem toch in en zet hem in de politieauto???en als het goed is loopt die auto echt niet weg!!!! en ik neem dat een agent schietles heeft gehad??en gericht kan schieten op autobanden???tjonge jonge zo kan ik ook wel bij de politie gaan werken ....en dat zonder enige diplomas moet op deze manier toch wel kunnen neem ik aan....en ervoor rijden???sorry maar hoe dom is dit!!!! grootste kans dat een verdachte dan toch weg scheurt????
andre (26-1-2014 om 13:02)
Geen rijbewijs, dit toegeven en toch voor de politie uit rijden???? Ik dacht dat ze na de mediamarktcase wat slimmer waren geworden. Wat een geklungel zeg. Hier betalen we belasting voor?
Daadkrachtloos (26-1-2014 om 12:26)
Ligt het aan mij, of werd dit allemaal niet veroorzaakt door het slappe optreden van de agenten zelf ? "dus u heeft helemaal geen rijbewijs ? rij dan maar voor ons uit?" en waar wordt de conclusie getrokken dat het de eigenaar van het voertuig was ? hij had toch geen papieren omdat aan te tonen ? volgens mij zitten ze daar te suffen, of moet hun onkunde met donald duck nineaux verhaaltjes verdoezeld worden. nou, dat lukt niet. ze stapelden blunder op blunder en daardoor ontstond dus dat gevaar voor het publiek, en niet andersom. en dan ten top een beetje met vage smoesjes aankomen ? geloven ze het zelf wel soms ? ik vind het respectloos en onverantwoordelijk. en dat voor het korps dat toch al imago problemen heeft... "hoe kan dat dan"?
Cookie-instellingen beheren