Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie staakt achtervolging wegens veiligheid

Toegevoegd: 26-01-2014, 11.28 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een achtervolging van een verdacht persoon gestaakt.

Kort na middernacht zagen agenten een auto rijden op de Nieuwendijk in Vlissingen. Ze lieten de auto stoppen en vroegen de bestuurder naar zijn rijbewijs. De man vertelde de politie dat hij geen rijbewijs had en ook kon hij zich niet legitimeren. De agenten vroegen de man om zijn naam maar direct ontstond het vermoeden dat hij een valse naam opgaf. De agenten zeiden de man voor hen uit te rijden naar het politiebureau om de zaak daar verder uit te zoeken.

Eenmaal op weg naar het bureau gaf de verdachte echter gas. Hij probeerde weg te komen van de agenten. Deze konden hem een tijd volgen maar toen de verdachte met onverantwoord hoge snelheid door het fiets- en voetgangersgebied van het Scheldeterrein reed, werd het zo gevaarlijk dat de agenten besloten gas terug te nemen.

De auto werd later leeg teruggevonden in Verkuijl Quakkelaarstraat in Vlissingen. Op basis van het kenteken en persoonlijke bezittingen in de auto, zal de verdachte waarschijnlijk alsnog ter verantwoording geroepen worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eusebio (26-1-2014 om 12:22)
Ben ik nu achterlijk of is de politie zo naief?.Geen rijbewijs , geen legitimatie , vermoeden van valse naam , e toch in eigen auto mogen stappen. Amateurs !!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Eusebio (26-1-2014 om 12:21)
Ben ik nu achterlijk of is de politie zo naief?.Geen rijbewijs , geen legitimatie , vermoeden van valse naam , en toch in eigen auto mogen stappen. Amateurs !!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Erik (26-1-2014 om 12:18)
Tja, hoe naïef kun je zijn als politie functionaris ? Vragen om voor je uit te rijden... Kun je op wachten dat hij er dan vandoor gaat. Volgende keer, uit de auto halen en in de politie auto naar het bureau. Dan is de kans dat hij er vandoor gaat weliswaar niet uitgesloten maar wel een stuk kleiner....
ikke (26-1-2014 om 12:16)
Handig om de man zelf te laten rijden, vreemd zonder rijbewijs????
Jan (26-1-2014 om 12:15)
De politie op zn best, hij verklaart geen rijbewijs te hebben, heeft geen legitimatie maar rij maar voor ons uit naar het bureau. Komt daar wel goed.............nap ik het dan niet helemaal. Als je geen rijbewijs hebt mag je toch geen meter meer rijden ? Of onder politie begeleiding wel. Parkeer die auto en zoek het eerst uit, voorkomt zulke stomme acties lijkt mij met gevaar voor anderen.
loes (26-1-2014 om 11:58)
waarom hebben ze hem niet gelijk meegenomen, dit is toch stom van de politie, beetje dom.
Cookie-instellingen beheren