Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Goes informeert wijk over pedoseksueel

Toegevoegd: 27-02-2014, 08.09 uur - Update: 27-02-2014, 08.29 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De Goese burgemeester René Verhulst heeft woensdagavond inwoners van de wijk Overzuid per brief geïnformeerd over een veroordeelde zedendelinquent die bij hun in de wijk woont.

Volgens de gemeente was een media-optreden van de man in het televisieprogramma Eén op Eén de aanleiding om de brief te versturen. Hij reageerde in het programma op de commotie rondom de veroordeelde inmiddels ex-zwemleraar Benno L die onlangs in Leiden is komen wonen.

De zedendelinquent werd in 1997 twee keer veroordeeld. De man woonde destijds in Limburg. In de uitzending vertelt de man dat hij bij de eerste zaak drie kinderen heeft misbruikt. Daarna volgde nog een geval van misbruik. Hij werd vrijgesproken van een aanklacht over het leiden van een groot internationaal kinderpornonetwerk.

Na de veroordeling is de man op een gegeven moment naar Zeeland verhuisd. Naar eigen zeggen gebeurde dat niet vanwege problemen in Limburg. De verhuizing vond ook pas jaren later, in 2003, plaats. Tot nu toe hebben zich ook hier geen problemen voorgedaan en de gemeente laat weten er alles aan te doen om dit zo te houden.

De man zegt in de uitzending dat hij ook geen behoefte meer heeft aan het seksuele contact met kinderen. Wel laat hij weten dat er omstandigheden zouden kunnen zijn waardoor hij opnieuw gevoelens krijgt maar juist door openheid naar buiten toe is de kans op herhaling dan erg klein.

Volgens een woordvoerder wordt de man nog regelmatig door een wijkagent bezocht wordt. Ook de burgemeester heeft enkele keren met hem gesproken. De brief van de gemeente wordt ook verspreid onder de omliggende Goese scholen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gestook (27-2-2014 om 13:45)
De helft van de reageerders hier, heeft geen idee waar ze het over hebben. Houdt dan je mond in plaats van de boel opstoken. Die man woont er al jaren, levert geen problemen op en is chemisch gecastreerd. Gevaarlijke gekken die in je wijk wonen waar je niet van weet, is pas eng.
ms (27-2-2014 om 13:39)
Wen hoe ziek ben jij , als je dit gezeur noemt , je heb waarschijnlijk geen kinderen deze man verdiend geen leven na wat hij gedaan heb, een beetje onschuldige kinderen verkrachten. ik kan maar 1 straf bedenken en die zou ik graag zelf uitvoeren..
martin s (27-2-2014 om 13:35)
wen , ben jij niet lekker of wel deze man verdiend geen leven. die moeten ze in laten slapen. weet jij eigenlijk wel hoe onschuldig kinderen zijn. en dit monster heeft daar mee gesold. weg ermee zou ik zeggen. waarschijnlijk heb jij geen kinderen wen en daarom jou reactie.
pedo leven beteren (27-2-2014 om 13:21)
weg ermee leven beteren je kan me wat de kinderen hebben levenslang !!!!! ik kook van binnen.ze worden beschermd mogen wonen waar ze willen zonder moeite krijgen begeleiding etz ik word gek!!!!
James (27-2-2014 om 13:14)
Moeten we hem nu zielig vinden? Bah, hij doet alsof hij niks heeft gedaan.
Wouter (27-2-2014 om 12:33)
Dat beschaving slechts flinterdun is blijkt wel weer uit alle reacties hier...
Cookie-instellingen beheren