Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Goes informeert wijk over pedoseksueel

Toegevoegd: 27-02-2014, 08.09 uur - Update: 27-02-2014, 08.29 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De Goese burgemeester René Verhulst heeft woensdagavond inwoners van de wijk Overzuid per brief geïnformeerd over een veroordeelde zedendelinquent die bij hun in de wijk woont.

Volgens de gemeente was een media-optreden van de man in het televisieprogramma Eén op Eén de aanleiding om de brief te versturen. Hij reageerde in het programma op de commotie rondom de veroordeelde inmiddels ex-zwemleraar Benno L die onlangs in Leiden is komen wonen.

De zedendelinquent werd in 1997 twee keer veroordeeld. De man woonde destijds in Limburg. In de uitzending vertelt de man dat hij bij de eerste zaak drie kinderen heeft misbruikt. Daarna volgde nog een geval van misbruik. Hij werd vrijgesproken van een aanklacht over het leiden van een groot internationaal kinderpornonetwerk.

Na de veroordeling is de man op een gegeven moment naar Zeeland verhuisd. Naar eigen zeggen gebeurde dat niet vanwege problemen in Limburg. De verhuizing vond ook pas jaren later, in 2003, plaats. Tot nu toe hebben zich ook hier geen problemen voorgedaan en de gemeente laat weten er alles aan te doen om dit zo te houden.

De man zegt in de uitzending dat hij ook geen behoefte meer heeft aan het seksuele contact met kinderen. Wel laat hij weten dat er omstandigheden zouden kunnen zijn waardoor hij opnieuw gevoelens krijgt maar juist door openheid naar buiten toe is de kans op herhaling dan erg klein.

Volgens een woordvoerder wordt de man nog regelmatig door een wijkagent bezocht wordt. Ook de burgemeester heeft enkele keren met hem gesproken. De brief van de gemeente wordt ook verspreid onder de omliggende Goese scholen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Koos P. (27-2-2014 om 12:31)
Mensen jullie zijn geen haar beter met jullie doodsverwensingen!! Jullie lijken wel een stel middeleeuwse boeren. Deze man laat al 17 jaar zien dat hij zich kan gedragen, kinderen in zijn buurt kunnen gewoon normaal over straat. Dus deze meneer moet zelf ook gewoon over straat kunnen.
hulpverlener (27-2-2014 om 12:28)
De reacties hier zeggen meer over de personen die ze schrijven dan over het onderwerp. Ik praat niets goed, dat is ook niet nodig. Echter: wat woont er nog meer in uw wijk? Ik woon liever met mijn kinderen naast een pedosexueel die zijn leven probeert te beteren dan dat ik naast een enorme psychopaat woon waar je op elk moment van de dag om moet kijken of je geen bijl in je rug krijgt. Gelukkig heb ik ook niets te kiezen. Ik bepaal niet wie waar mag wonen. Je kunt niet iedereen levenslang opsluiten omdat hij/zij ooit wat heeft gedaan wat niet door de beugel kon. Deze mensen zul je levenslang moeten begeleiden, net als iemand die op een andere manier chronisch ziek is!
Rik (27-2-2014 om 12:14)
Wat een deskundigheid weer !!!!!! Maar laat ze die foutjes van de natuur lekker allemaal in Den Haag en omstreken plaatsen in de duurdere wijken. Is net als met alles tegenwoordig we gaan terug naar af, de gewone werkman (lees loonslaaf) is weer de dupe van alle ongein in dit land...
cindy (27-2-2014 om 12:13)
als de gemeente dat doet met pedo's dan zouden ze ook de wijk moeten informeren als er mensen komen wonen die veroordeeld zijn voor inbraken, autodiefstal, verkrachting, aanranding, overvallen, dierenmishandeling etc... Tegelijk kan de overheid dan besparen door alle reclasseringsprojecten te stoppen want dat heeft dan blijkbaar ook geen zin. Beetje overdreven allemaal.
Pippa (27-2-2014 om 12:01)
Het blijft volgens mij altijd gevaarlijk voor kinderen,en Wen@opblazen doen ze niet hoor, jij hebt vast geen kleine mannekes rondlopen,ik zou er erg bang van zijn in de omgeving van die persoon te wonen!!
ina (27-2-2014 om 11:55)
en de burgemeester zei vorige week nog dat we deze personen niet in de gemeente goes hadden, lekker betrouwbaar mannetje weg met die lui
Cookie-instellingen beheren