Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Goes informeert wijk over pedoseksueel

Toegevoegd: 27-02-2014, 08.09 uur - Update: 27-02-2014, 08.29 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De Goese burgemeester René Verhulst heeft woensdagavond inwoners van de wijk Overzuid per brief geïnformeerd over een veroordeelde zedendelinquent die bij hun in de wijk woont.

Volgens de gemeente was een media-optreden van de man in het televisieprogramma Eén op Eén de aanleiding om de brief te versturen. Hij reageerde in het programma op de commotie rondom de veroordeelde inmiddels ex-zwemleraar Benno L die onlangs in Leiden is komen wonen.

De zedendelinquent werd in 1997 twee keer veroordeeld. De man woonde destijds in Limburg. In de uitzending vertelt de man dat hij bij de eerste zaak drie kinderen heeft misbruikt. Daarna volgde nog een geval van misbruik. Hij werd vrijgesproken van een aanklacht over het leiden van een groot internationaal kinderpornonetwerk.

Na de veroordeling is de man op een gegeven moment naar Zeeland verhuisd. Naar eigen zeggen gebeurde dat niet vanwege problemen in Limburg. De verhuizing vond ook pas jaren later, in 2003, plaats. Tot nu toe hebben zich ook hier geen problemen voorgedaan en de gemeente laat weten er alles aan te doen om dit zo te houden.

De man zegt in de uitzending dat hij ook geen behoefte meer heeft aan het seksuele contact met kinderen. Wel laat hij weten dat er omstandigheden zouden kunnen zijn waardoor hij opnieuw gevoelens krijgt maar juist door openheid naar buiten toe is de kans op herhaling dan erg klein.

Volgens een woordvoerder wordt de man nog regelmatig door een wijkagent bezocht wordt. Ook de burgemeester heeft enkele keren met hem gesproken. De brief van de gemeente wordt ook verspreid onder de omliggende Goese scholen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wen (27-2-2014 om 11:34)
Ja... Wat een gezeur! Het geen wat hij gedaan heeft keur ik ook niet goed, maar iemand kan zijn leven beyeren, je weet ook noiit of dat voor 100% lukt. Mare hoeveel psychopaten etc wonen er in je omgeving.. Sorry hoor ... Jullie zijn t weer aan t opblazen... Je moet t niet groter maken dan t is!
D. (27-2-2014 om 11:28)
Het blijven zieke mensen, Bah !!! Hoe kan je nu een kind zoiets aandoen!!??!! Voor zulke gekken is maar 1 plek. In de dierentuin bij een Gorilla...
Elly (27-2-2014 om 10:57)
Laten ze die pedo's op een onbewoond eiland stoppen,dan kun ze elkaar misbruiken in plaats van onschuldige kinderen. Zulke mensen hebben geen enkele rechten,ze zijn en blijven een gevaar voor kinderen.
James (27-2-2014 om 10:56)
Kunnen we voor zulke figuren niet gewoon de doodstraf toepassen.. Niet meer dan terecht in zo'n situatie.. Of misschien vogelvrij verklaren, zodat de mensen met frustaties ook iets hebben om zich op af te reageren. Ik wens zulke figuren niets meer als pijn toe
Frank (27-2-2014 om 10:55)
Pedofielen zijn ongeneeslijk ziek in hun hoofd, castreren óf in laten slapen dan pas kunnen ze het NOOIT meer doen!
moeder (27-2-2014 om 10:02)
Deze lui mogen nooit meer vrij komen! Eens een zeden deliquent, altijd een zeden deliquent! helaas weet ik dit uit eigen ervaring :( Heb geen goed woord over voor deze lui.
Cookie-instellingen beheren