Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie trekt wapens voor man met mes

Toegevoegd: 18-05-2014, 11.06 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - De politie heeft zaterdagavond in Kruiningen vuurwapens moeten trekken om een verwarde man weer een beetje bij zinnen te krijgen. De man stond zichzelf te snijden met een mes.

Nadat de politiemeldkamer te horen kreeg dat er een verward persoon op de Markt stond, werd met spoed een politie-eenheid ter plekke gestuurd. De man bleek een mes in zijn hand te hebben. Om de situatie weer onder controle te krijgen is hij door de gearriveerde agenten onder bescherming van een schild en een lange wapenstok benaderd.

De man werd diverse malen gesommeerd om zijn mes te laten vallen, maar hij gaf hieraan geen gehoor. Ook het gebruik van pepperspray deed de man niet besluiten om zijn wapen te laten vallen. Pas toen de agenten hun vuurwapens trokken reageerde de man op het bevel.

Na zijn aanhouding is de 55-jarige man uit de gemeente Reimerswaal ter ontnuchtering overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Hij is ook medisch onderzocht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zzillah (20-5-2014 om 01:25)
Iemand die geestelijk zo in de war is dat hij in zijn eigen aan het snijden is die schiet niet neer. Je zorgt wat de politie gedaan heeft dat hij de hulp krijgt die hij nodig heeft. Dan is hij ook geen gevaar, wat die volgens mij toch niet was enkel naar zichzelf toe gericht.
trucker (19-5-2014 om 22:28)
En wij kunnen maar gaan rijden om te bevoorraden, omdat met het verdomt om op koopavond er om te gaan! De winkels zijn overal tot 8 uur open! Nee hoor, zondag moet ook open!! Daar maakt men zicht druk om, maar een coke verslaafde alcoholist benadert men met liefde! Idioten! Jullie sporen niet! Harde aanpak! Dan krijg je dit land nog recht, straks is alles hier ge-islam hersenspoeld! En iedereen loopt er dan achteraan! heb je iemand als Pim Fortuyn schieten ze hem dood! Nee Wilders weet wel hoe het zit. Meer of Minder! Minderr zegt iedereen, nee we gaan met zijn allen aangifte doen! Dit gaat te ver! Lomperikken! Als ze vragen in NL meer of minder! Dan zegt meer als de helft Minder hoor! Wedden! Alles gaat kapot hier door de verwende mensen!
trucker (19-5-2014 om 22:25)
Ondernemen?? ja zo.n driftig mannetje in zijn leasebak die overal voor heen schiet en draait! Man ik rij 600km per dag als trucker, en zie al die ergernis op de weg! iedereen heeft haast, en snel snel! Ze gooien de auto voor je truck met de middelvinger! Al die vertegenwoordiger en directeurtjes! En de politie houdt ons aan omdat we 2 ton te zwaar zijn en 85 rijden ipv 83! Oh jee 3 minuten over rijtijd! Hopla 65 euro boete! Dan zijn die ratten er wel! een doorgedraaide junk, nee voorzichtig benaderen! Wat kost dit wel niet allemaal?? Hop neeschieten ontnuchteren kosten voor jezelf! Deze man was onderonvloed van coke en drank! Want ik ken hem, dus ik kan oordelen! Wat moet er van dit land terechtkomen! Straks alles op zondag open,
AC (19-5-2014 om 14:52)
@Harde aanpak werkt wel degelijk: Ja laten we het doen zoals in Amerika. Daar worden ook de mensen die maar 5 kilometer te hard rijden en een grote bek hebben tegen de grond geknuppeld door de politie. Ideale gang van zaken volgens jou? En nee, ik ben geen ambtenaar maar een ondernemer dus ik werk niet voor de overheid. Ik vraag me dan af wat u voor werk doet wat u zoveel beter zou maken dan mensen die voor de overheid werken. Gezien uw taalgebruik denk ik niet dat we onder de indruk gaan zijn. En daarnaast sluit ik me aan bij enkele anderen: goed werk. Deze man is psychisch niet in orde en moet gepaste straf krijgen totdat hij geen gevaar meer is voor zichzelf en zijn omgeving. Niks niet neerschieten. Schiet je niets mee op.
AD. (19-5-2014 om 13:24)
allemaal mooie verhalen maar volgens mij is hier meer aan de hand dan alleen drank en heeft deze man een geestelijk probleem en dat los je met geweld niet op. Ik denk dat de politie het goed heeft aangepakt want iemand in zo,n toestand is onberekenbaar en een gevaar voor zichzelf en de omgeving en zo iemand moet je tegen zichzelf in bescherming nemen. Als we er aan beginnen om iedereen die zich iets anders gedraagd dan jij maar neer te schieten blijft er straks maar 1 meer over en dat ben jij.
Frank (19-5-2014 om 11:09)
Kent u dat verhaal van politieman Jan Wind? Die politieman is blijvend verlamd door een verward persoon met een mes.
Cookie-instellingen beheren