Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestaties bij inbeslagname vee Rilland

Toegevoegd: 24-06-2014, 16.51 uur
Door: Rolf de Feijter

RILLAND - In Rilland heeft de politie twee mannen gearresteerd die de in beslag name van vee probeerden te verhinderen.

De politie ondersteunde medewerkers van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. De NVWA verrichtte een hercontrole bij de veehouder waarbij de controleurs overgingen tot de in beslag name van de aanwezige koeien. Dat gebeurde in het kader van dierenwelzijn.

Twee mannen (56 en 19) probeerden de in beslagname te belemmeren door met landbouwvoertuigen en auto's de toegang tot het erf te versperren. Vervolgens werden de veewagens van de NWVA ook klemgezet en weigerden de verdachten alle medewerking. Beide mannen werden gearresteerd. In het politiebureau is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Zie ook:
- Bijna 250 verwaarloosde runderen  (30-04-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan (24-6-2014 om 21:42)
Werkelijk te gek voor woorden. onder de noemer van Dierenwelzijn. Het is puur het leven van deze boer onmogelijk maken, omdat hij z'n papieren niet op orde heeft. Heeft dus totaal niets met dierenwelzijn te maken. Laat de betreffende ambtenaren zelf maar voor alle kosten / schadevergoeding enz. opdraaien, dan zal het snel klaar zijn met zulke praktijken. Dit is bewust machtsmisbruik en is absoluut onbehoorlijke arbeid. Direct ontslaan zulke lui. Flink de bezem door heel die NVWA. Controle is goed en nodig, maar wel op een normale manier. Volgende keer vallen er slachtoffers is te verwachten, maar is logisch gevolg van het optreden van deze lui. Je zou toch helemaal door het lint gaan ook. Geef dan een boete, maar laat het vee met rust!!!!
boerenzoon (24-6-2014 om 21:31)
wat zien die dieren er goed uit. controleurs zullen waarschijnlijk weinig verstand van koeien hebben, anders ga je zulke dieren niet weg halen bij een boer die er zijn ziel en zaligheid instopt.
john (24-6-2014 om 21:04)
Dit lijkt er inderdaad op dat het puur pesten van de amtenaren is ,snap ook niet dat de politie nog wil meewerken aan deze flauwekul. Deze gasten zijn alleen maar op hun pik getrapt dat ze het bij de rechter verloren hebben. En als het voor opdraaien van geleden schade aankomtzullen ze wel niet thuis zijn. schande
Lydia (24-6-2014 om 20:50)
Ze willen hem gewoon kapot hebben! Ze blijven zaniken! De koeien zijn er de dupe van, die worden gek van de stress! Ze moeten de boer eens met rust laten!
phili ottens (24-6-2014 om 20:46)
hebben ze van de NVWA vorige keer nou niks geleerd,Triest hoor, duidelijk een voorbeeld hoe het niet moet, zo ga je niet met beesten en mensen om. Wordt tijd dat ze die NVWA eens goed de waarheid zeggen vind het verschrikkelijk voor die boer, ik weet dat hij hardstikke goed voor zijn beesten zorgt, stelletje achterlijke idioten
henk (24-6-2014 om 20:45)
Dit slaat nergens op... Volgens mij doet de NVWA hier aan dierenmishandeling... Dit is gewoon puur om te pesten.. Die klootzakken van NVWA gewoon ontslaan...
Cookie-instellingen beheren