Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestaties bij inbeslagname vee Rilland

Toegevoegd: 24-06-2014, 16.51 uur
Door: Rolf de Feijter

RILLAND - In Rilland heeft de politie twee mannen gearresteerd die de in beslag name van vee probeerden te verhinderen.

De politie ondersteunde medewerkers van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. De NVWA verrichtte een hercontrole bij de veehouder waarbij de controleurs overgingen tot de in beslag name van de aanwezige koeien. Dat gebeurde in het kader van dierenwelzijn.

Twee mannen (56 en 19) probeerden de in beslagname te belemmeren door met landbouwvoertuigen en auto's de toegang tot het erf te versperren. Vervolgens werden de veewagens van de NWVA ook klemgezet en weigerden de verdachten alle medewerking. Beide mannen werden gearresteerd. In het politiebureau is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Zie ook:
- Bijna 250 verwaarloosde runderen  (30-04-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dieren liefhebber (25-6-2014 om 11:56)
Als het bij de NVWA gaat om dierenwelzijn [waar het om gaat] is dit niet het beste voor de dieren , het zou beter zijn een onafhankelijk praktiserend dierenarts dagelijks het bedrijf te laten bezoeken. Controleurs van de NVWA zijn geen mensen van de werkvloer , maar mislukte dierenartsen die voor zich zelf geen praktijk op hebben kunnen bouwen. Toezicht dient dus te gebeuren door vak bekwame dieren artsen die dagelijks praktiserend bezig zijn en weten waar ze het over hebben. Veel sterkte voor deze fam.
Van Hoorn (25-6-2014 om 11:54)
Dit is het toppunt van machtsmisbruik dus als er nu toch bezuinigd moet worden waarom dan deze NVWA niet opgedoekt. Dhr. Bruggink eerst Boer van Iwaarden ik sta achter U.
D (25-6-2014 om 09:29)
Ik vind het vooral erg voor de beestjes. Al dat getrek en geduw, auto in auto uit. Dat is pas verwaarlozing/dierenmishandeling! Laat ze met rust
jos (25-6-2014 om 09:16)
Boertje pesten, het nieuwste spelletje van de overheid. Tijd dat heel die NVWA op de schop gaat en er eens mensen gaan werken zonder rancune ! Dit soort acties levert veel stress op voor het vee, elke keer in een veewagen naar een andere stal en dan weer na een paar weken terug....en waarom....?
jos (25-6-2014 om 09:16)
Boertje pesten, het nieuwste spelletje van de overheid. Tijd dat heel die NVWA op de schop gaat en er eens mensen gaan werken zonder rancune ! Dit soort acties levert veel stress op voor het vee, elke keer in een veewagen naar een andere stal en dan weer na een paar weken terug....en waarom....?
Jan (25-6-2014 om 09:06)
ik denk dat het hoog tijd wordt om de directie van de NVWA te vervangen. dit soort taferelen en smijten met overheidsgeld - belastingen - is echt niet meer van deze tijd. weg met al dat soort ongeleide projectielen. dit soort mensen treiteren kan gewoon niet
Cookie-instellingen beheren