Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestaties bij inbeslagname vee Rilland

Toegevoegd: 24-06-2014, 16.51 uur
Door: Rolf de Feijter

RILLAND - In Rilland heeft de politie twee mannen gearresteerd die de in beslag name van vee probeerden te verhinderen.

De politie ondersteunde medewerkers van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. De NVWA verrichtte een hercontrole bij de veehouder waarbij de controleurs overgingen tot de in beslag name van de aanwezige koeien. Dat gebeurde in het kader van dierenwelzijn.

Twee mannen (56 en 19) probeerden de in beslagname te belemmeren door met landbouwvoertuigen en auto's de toegang tot het erf te versperren. Vervolgens werden de veewagens van de NWVA ook klemgezet en weigerden de verdachten alle medewerking. Beide mannen werden gearresteerd. In het politiebureau is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Zie ook:
- Bijna 250 verwaarloosde runderen  (30-04-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pieter W (25-6-2014 om 19:44)
Ongelofelijk dat mensen nog achter deze boer staan.. Als ze met eigen ogen gezien hadden hoe triest deze dieren er aan toe waren... Nee hoor lekker massaal tegen de overheid. Vooral klagen als je niet weet wat er exact aan de hand is.. triest.
wim (25-6-2014 om 18:06)
Ik vind dat de NVWA moeten schamen wat er bij die boer wederom gebeurd is ze maken dat bedrijf kapot en dat geld het zelfde voor die beesten die niet iets bekeerden, die terug gebracht zijn met gebroken poten koeien der kalf kwijt zo ook het omgekeerde kalfjes der moeder kwijt en vervolg de beesten helemaal gestrest zijn en nu wederom weer opgeladen en afgevoerd ze weten niet wat ze doen en waar men met bezig zijn arme beesten, dit is misbruik en zeker machtvertoon
odb (25-6-2014 om 14:06)
De overheid in Nederland is corrupt tot op het bod, met de huidige regelgeving die alleen voor het voetvolk is. De meer bedeelde medemens komt in deze maatschappij overal mee weg. Kijk maar eens wat al die witte boorden criminelen voor staf krijgen. Deze boer word gewoon het leven onmogelijk gemaakt, wat niet betekent dat hij zijn veestapel mag verwaarlozen. Bij eerdere inspectie was de veestapel wel in orde, maar was het de papierwinkel die niet op orde was. Gewoon machtsvertoon van deze instantie, en uiteraard zijn de op geweld geilende agenten hier weer bij aanwezig. Ik zou het begrijpen als zo'n boer de volgende keer deze inspecteurs in de gierkelder zou laten verdwijnen.
Ikke (25-6-2014 om 12:59)
Tjongejonge NVWA laat zich van zijn beste kant zien, laten we dat boertje net zo lang pesten en treiteren totdat hij er genoeg van krijgt en stopt met zijn bedrijf uit eigen vrije wil of omdat hij de kosten niet meer kan dragen! Fantastisch werk van een door de overheid betaald stelletje kleuters die blijkbaar niet tegen hun verlies kunnen, misschien zelf eens een nachtje in Torentijd vertoeven en terugbrengen en vervolgens weer oppakken en naar Torentijd, weten ze hoe die koeien zich voelen.
Sgravenpoldernaar (25-6-2014 om 12:15)
deze meneer heeft in sgravenpolder t zelfde gedaan, moest daar weg vanwege een rattenplaag en is daar in zelfde lijn verder gegaan... dus boertje plagen lijkt me niet terecht, hard leers is het meer.
Elly (25-6-2014 om 12:00)
Heb de reacties gelezen. Iedereen staat achter de fam. v. Iwaarden. Ik ook. Ben plaatsvervangend ZEER verontwaardigd. Konden we maar iets doen. Uiteraard slecht voor de dieren, maar dit drijft je als mens tot waanzin en agressie; je zou die ambtenaren toch aan willen vliegen?(Al is rustig blijven voor iedereen het beste!) Hoop,dat deze reacties bij bewindslieden terecht komen, die de NVWA aan kunnen pakken, o.a. de gemeente Reimerswaal? Heel veel sterkte,rust! en wijsheid fam. v. Iwaarden.
Cookie-instellingen beheren