Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Arrestaties bij inbeslagname vee Rilland

Toegevoegd: 24-06-2014, 16.51 uur
Door: Rolf de Feijter

RILLAND - In Rilland heeft de politie twee mannen gearresteerd die de in beslag name van vee probeerden te verhinderen.

De politie ondersteunde medewerkers van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. De NVWA verrichtte een hercontrole bij de veehouder waarbij de controleurs overgingen tot de in beslag name van de aanwezige koeien. Dat gebeurde in het kader van dierenwelzijn.

Twee mannen (56 en 19) probeerden de in beslagname te belemmeren door met landbouwvoertuigen en auto's de toegang tot het erf te versperren. Vervolgens werden de veewagens van de NWVA ook klemgezet en weigerden de verdachten alle medewerking. Beide mannen werden gearresteerd. In het politiebureau is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Zie ook:
- Bijna 250 verwaarloosde runderen  (30-04-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (25-6-2014 om 08:18)
De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, maar deze man lijkt categorisch de aanwijzingen van de NVWA op te willen volgen.
vliegende non (25-6-2014 om 07:51)
Als het inderdaad hetzelfde bedrijf betreft lijkt het mij nuttig dat de NVWA is goed doorgelicht gaat worden. Ik heb sterk de indruk dat daar een stelletje corrupte dienstkloppers aan het werk zijn die de desbetreffende veehouder uit persoonlijk belang het leven zuur maken. De veehouder en zijn zoon worden het werken op hun bedrijf onmogelijk gemaakt wat ten koste gaat van de dieren.en wat hen tot wanhoop drijft. Het zou beter zijn deze veehouder de kans te geven om de schade die NVWA eerder aangebracht heeft aan de dieren te laten herstellen, deze dieren staan stijf van de stres en daar gaat zeker een half jaar overheen eer dat deze dieren weer hersteld zijn.
un egte zeeuw (25-6-2014 om 06:45)
Schandalig gedrag en boertje pesten . Word het niet eens tijd dat we boer van Iwaarden met zijn dieren bij gaan staan, en een protest tegen het achterlijk gedrag van de N.V.W.A . Laat deze overheids organisatie maar eens in de nieuwe E.U landen gaan controleren ! Het lijkt er op dat hier in ons kikker landje alles ten gronde word gericht om Oost-Europa maar omhoog te krikken . Laten we nu eens samen een grote vuist maken tegen het incapabele gedrag van de overheid . Boer van Iwaarden, Wij staan achter U !!!
koord (24-6-2014 om 22:45)
feit blijft dat we met zijn allen de inhoud van het dossier niet kennen, maar wat zou er nu zo dringend zijn dat in zo korte tijd deze dieren voor de 2e keer moeten worden afgevoerd. Wetend dat de stress voor de dieren enorm is...was het dierenleed (als dat er dus al was..) dan zo groot dat acuut afvoeren altijd nog beter was ? Nogmaals..niet te bewijzen..maar je krijgt t gevoel dat er ego's bij de NVWA beschadigd zijn door het terugfluiten door de rechter...en dat een hardwerkende burger daarvan het slachtoffer wordt... Ik kan heel wat situaties bedenken waarbij de voortvarendheid van de NVWA/ME meer op zijn plaats zou zijn...
peter (24-6-2014 om 22:44)
Het draait al lang niet meer om het dierenwelzijn. Het lijkt er op dat de NVWA koste wat kost haar gelijk wil halen. Dat een bedrijf zo naar de knoppen gaat is wel duidelijk, maar blijkbaar van ondergeschikt belang.Ze moeten zich schamen. Het wordt tijd dat de "controleurs"van de NVWA zich zelf maar eens voor de rechter moeten gaan verdedigen. Het is werkelijk schandalig. Het lijkt wel een dictatuur. Ik zou het zelfde doen als de veehouders hebben gedaan.
anoniepje (24-6-2014 om 22:14)
deze mensen zijn geen stukje vlees of aardappelen, melk of groente meer waard alleen de boeren kapot maken daar zijn ze mee bezig op alle vlakken worden de boeren financieel uitgekleed diep triest!
Cookie-instellingen beheren