Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Arrestaties bij inbeslagname vee Rilland

Toegevoegd: 24-06-2014, 16.51 uur
Door: Rolf de Feijter

RILLAND - In Rilland heeft de politie twee mannen gearresteerd die de in beslag name van vee probeerden te verhinderen.

De politie ondersteunde medewerkers van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. De NVWA verrichtte een hercontrole bij de veehouder waarbij de controleurs overgingen tot de in beslag name van de aanwezige koeien. Dat gebeurde in het kader van dierenwelzijn.

Twee mannen (56 en 19) probeerden de in beslagname te belemmeren door met landbouwvoertuigen en auto's de toegang tot het erf te versperren. Vervolgens werden de veewagens van de NWVA ook klemgezet en weigerden de verdachten alle medewerking. Beide mannen werden gearresteerd. In het politiebureau is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Zie ook:
- Bijna 250 verwaarloosde runderen  (30-04-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Boertje pesten (24-6-2014 om 18:05)
Is het nou zo heel gek dat de boer zich gaat verzetten tegen de lompe acties van de NVWA?!? De NVWA komt wanneer het wil en kan zonder pardon heel je bedrijf naar de vernieling helpen, blijkt het onterecht te zijn dan komen ze je even later weer opnieuw pesten. Wanneer ze de dieren terug komen brengen dan zijn de dieren er zeker niet beter van geworden en dan komen ze ook nog zonder aankondiging terug. Hoe vaak gaat de NVWA nog met deze dieren lopen slepen? Iedere keer meer stress voor de dieren en kalveren worden van hun moeders gehaald wat de boer veel meer werk oplevert, als ze überhaupt al terug komen voordat de NVWA ze verkoopt zonder dat er uitspraak over het bezwaarschrift is gedaan. Niet gek dat je de "controleurs" zat raakt.
ko van Kruiningen (24-6-2014 om 17:57)
Dus deze actie is gericht op het DIEREN WELZIJN . Hoeveel DODE en GEWONDE dieren zou deze actie nu weer opleveren .
zeeuw (24-6-2014 om 17:33)
De NVWA heeft niet veel geleerd van de uitspraak die de rechter recent heeft gedaan namelijk dat de vorige inbeslagname onterecht was. Hopelijk gaan ze nu weer gigantisch op hun bek! Hebben zeker niks anders te doen?
zeeuw (24-6-2014 om 17:33)
weer maar eens die dieren weg halen. ik begrijp die boer en zijn zoon wel. haal ze weg en breng ze niet meer terug of laat ze gewoon op de boerderij stress is voor die dieren zeer slecht ze worden er niet beter van als ze zo heen en weer geslingerd worden. en slecht zien de koeien en kalven er niet uit.
kritisch (24-6-2014 om 17:04)
De nederlandse voetsel en warenautoriteit zijn vergeten dat ze bij de laatste inbeslagname zijn terug gefloten door de rechter en dat alle runderen moesten worden teruggegeven aan die boer. Hoe dom kun je als overheid zijjn
Cookie-instellingen beheren