Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Politie schoot volgens procedure'

Toegevoegd: 25-08-2014, 17.49 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdag volgens de geldende procedure gehandeld toen is geschoten in Oost-Souburg. Dat blijkt volgens een woordvoerder uit onderzoek.

Volgens de melding waren gewapende mannen een woning in de Middelburgsestraat binnengedrongen. Een vrouw had zich opgesloten in de badkamer en werd bedreigd met geweld en wapens. Na een achtervolging lostte een agent waarschuwingschoten en ook wordt twee keer op een vluchtende verdachte geschoten. Dat gebeurde volgens het daarvoor geldende protocol.

De verdachte is volgens de politie eerst meerdere malen aangeroepen. "Vervolgens zijn er waarschuwingsschoten gelost. Toen de verdachte daar niet op reageerde heeft de diender hem nogmaals aangeroepen en gezegd dat er op de verdachte geschoten zou worden. Toen ook daar geen gehoor aan werd gegeven loste de agent twee schoten gericht op de benen van de vluchtende verdachte. De persoon is spoorloos. Het vermoeden bestaat dat hij niet geraakt is."

De politie doet verder intern onderzoek naar het incident. Tegen de andere drie is geen aangifte gedaan. En door de politie zijn geen strafbare feiten geconstateerd. Daarom is het drietal weer op vrije voeten gesteld. De twee mannen die eerder op de avond werden aangehouden zijn ook vrij gelaten. Beiden zijn naar huis gestuurd met een proces-verbaal. Het stroomstootwapen is in beslaggenomen.

Zie ook:
- Politie schiet bij aanhoudingen Souburg (23-08-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Soubie (26-8-2014 om 13:39)
Het is zo ontzettend makkelijk oordelen vanachter de computer maar een weldenkend mens ziet toch ook wel dat dit rammelt aan alle kanten. Wake up time!!De jongens hebben geen strafbare feiten gepleegd,toch is er geschoten denk eens goed na.
Jan (26-8-2014 om 12:52)
Men kan volgens mij nooit volgens protocol hebben geschoten, protocol zegt schieten om iemand tot staan te brengen en niet misschieten. Jammer. Niet geschreven door een fanaticus of agressieve idioot,maar een bezorgde man, vader, grootvader en buurman die misschien morgen deze of dergelijke criminelen tegenkomt bij buren of de eigen kinderen. Om onschuldigen te beschermen mag je misdadigers hard aanpakken, en raak schieten is daar een eerste vereiste bij. Als je niet goed genoeg kan schieten om de benen te raken dan geleidelijk aan hoger richten, dan gaan straks de criminelen nog de extra kosten van de schietcursus van de politie betalen c.q. sponsoren. Komt toch nog goed dan....
Cord (26-8-2014 om 11:36)
Goed opgelost. Schieten is getoetst. Dus niet verder mekkeren. Ouders waar waren jullie???
Bep (26-8-2014 om 09:27)
Wat een heisa maken ze in Nederland toch als een agent schiet. Als die gasten daar niet waren geweest dus niet aan het inbreken waren was er ook niet geschoten. Waarom zien zo weinig mensen dit. Het is altijd de politie die HET verkeerd doet maar als nu al die loense figuren die het lef hebben om andermans spullen te willen jatten of om te willen inbreken of overvallen thuis zouden blijven of gaan werken , dan hoefde de politie niet eens in actie te komen en te schieten. Een pluim voor de politie, want het is of hij of ik, nu dan hij die keus is lijkt mij niet zo moeilijk.
A (26-8-2014 om 08:58)
Misschien moet die agent die heeft geschoten maar eens op schietles. Kan hij de volgende keer gelijk gericht schieten... En dan wel raak..
loes (26-8-2014 om 08:03)
heeft er iemand commentaar dan op de handeling vd politie, lijkt mij dat de politie goed gehandeld heeft, Als een verdachte geen gehoor geeft aan de polite en weg vlucht, vanwege het feit dat ie de orde goed verstoord heeft en bedreigt, kan e politie niet hard genoeg optreden, gezien in deze tegenwoordige tijd.
Cookie-instellingen beheren