Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
80 files van totaal 339 km

'Politie schoot volgens procedure'

Toegevoegd: 25-08-2014, 17.49 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdag volgens de geldende procedure gehandeld toen is geschoten in Oost-Souburg. Dat blijkt volgens een woordvoerder uit onderzoek.

Volgens de melding waren gewapende mannen een woning in de Middelburgsestraat binnengedrongen. Een vrouw had zich opgesloten in de badkamer en werd bedreigd met geweld en wapens. Na een achtervolging lostte een agent waarschuwingschoten en ook wordt twee keer op een vluchtende verdachte geschoten. Dat gebeurde volgens het daarvoor geldende protocol.

De verdachte is volgens de politie eerst meerdere malen aangeroepen. "Vervolgens zijn er waarschuwingsschoten gelost. Toen de verdachte daar niet op reageerde heeft de diender hem nogmaals aangeroepen en gezegd dat er op de verdachte geschoten zou worden. Toen ook daar geen gehoor aan werd gegeven loste de agent twee schoten gericht op de benen van de vluchtende verdachte. De persoon is spoorloos. Het vermoeden bestaat dat hij niet geraakt is."

De politie doet verder intern onderzoek naar het incident. Tegen de andere drie is geen aangifte gedaan. En door de politie zijn geen strafbare feiten geconstateerd. Daarom is het drietal weer op vrije voeten gesteld. De twee mannen die eerder op de avond werden aangehouden zijn ook vrij gelaten. Beiden zijn naar huis gestuurd met een proces-verbaal. Het stroomstootwapen is in beslaggenomen.

Zie ook:
- Politie schiet bij aanhoudingen Souburg (23-08-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Heneke (25-8-2014 om 22:22)
Van mij mogen ze gewoon schieten. Al schieten ze de verdachte lek. Pfffff moeten ze nu tegenwoordig ook nog uitzoeken of de politie wel mocht schieten. Het is toch politie? En anders hoeven ze geen wapen te dragen. Wat een land.
Mark (25-8-2014 om 20:14)
hier krijg je tenminste nog een waarschuwings schot in Amerika schieten ze je gelijk door je kop
Eddie (25-8-2014 om 18:30)
Deze uitkomst had ik je ook kunnen voorspellen zonder onderzoek. De politie maakt toch nooit fouten.
Apart (25-8-2014 om 18:20)
Er is geen aangifte gedaan? Waarom bel je dan de politie?
Cookie-instellingen beheren