Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 37 km

Boetes scholieren om roekeloos fietsgedrag

Toegevoegd: 10-09-2014, 13.46 uur
Door: Rolf de Feijter

GOES -  In reactie op klachten hebben bikers van de politie dinsdagochtend op de Bergweg in Goes toezicht gehouden op het fietsgedrag van scholieren.

Er zijn zes bekeuringen uitgeschreven voor het niet uiterst rechts rijden. Geconstateerd is dat diverse jonge fietsers met z'n drieën naast elkaar bleven rijden, ook toen een lijnbus hen in tegenovergestelde richting tegemoet kwam. Hierdoor ontstonden uiterst gevaarlijke situaties.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
loes (10-9-2014 om 19:26)
heel goed, ze moeten het leren. en ze weten het ook wel, vroeger kreeg ik verkeersles op de fiets van school, ouders zouden hier ook een bijdrage aan kunnen leveren, het is voor hun eigen bestwil, kun je hoog of en laag staan, maar anderen dien je niet te hinderen en hoort de regels van het spel te kennen en aan te houden, niet zo moeilijk toch....tja hand uitsteken, eerst maar achterom kijken, mankeer je wat aan je nek, moet je niet op een vervoersmiddel stappen.
Gea (10-9-2014 om 19:24)
Vanochtend nog. Wilde ik vanochtend bij de tunnel op de Vrouwenpolderse weg de bocht naar links nemen, rijd daar een stelletje schooljeugd, met z'n vieren, ja met z'n VIEREN! naast elkaar, ik reed bewust toen een beetje langzamer, maar je had die koppies moeten zien, van, kijk je wel uit, ASOCIAAL gedrag vindt ik dat, de volgende keer rijd ik gewoon zachtjes door, en maak ik een foto.!!!!!!!! Mijn richtingaanwijzer deed ik aan, ze konden dus zien welke kant ik op ging.
Daan (10-9-2014 om 19:15)
Goed zo, want ze gaan heel vaak gewoon niet op zij, terwijl ze je gewoon horen aankomen op de brommer. En ik heb al een uitlaat waar toch een zwaar geluid uitkomt. Ze mogen ook controleren in Halsteren, Bergen op Zoom en Hoogerheide. Altijd hetzelfde verhaal daar ( met z'n 3 of meer naast elkaar ), en zomaar oversteken zonder te kijken.
JK (10-9-2014 om 18:53)
Mooi dit soort controles mogen ze op meer plekken doen ook op het fietspad langs het kanaal tussen middelburg en vlissingen, regelmatig dat daar ook fietsers met zn 3 naast elkaar fietsen en absoluut niet opzij gaan voor een aankomende fietser, en dat zijn niet alleen scholieren maar ook volwassen vakantiegangers in de zomermaanden.
anneke (10-9-2014 om 18:46)
Dit is al jaren een probleem. Zodra ze op de fiets zitten moet alles wijken. Je durft zelf amper meer het fietspad op. En dan de wachtende, op hun verzamelplaats! Groot plezier als je er omheen probeert te komen met gevaar voor eigen leven ongeveer. Ze staan op vele hoeken, bij hekjes en kruisingen. Er moet eens vaker op alle trajecten gecontroleerd worden, ja...Vanaf elk dorp dus. Dat verkeersexamen stelt niets voor!
Johan (10-9-2014 om 17:34)
Laat zo ook eens naar die (hobby) wielrenners kijken dan. Die fietsen met z'n 4en naast elkaar. En denken dat ook heel de weg van hun is. Ipv scholieren een boete te geven. Hadden ook een waarschuwing kunnen geven.
Cookie-instellingen beheren