Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

Eis verlening tbs pedofiel Westkapelle

Toegevoegd: 09-01-2015, 08.50 uur - Update: 09-01-2015, 09.10 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft de rechtbank in Middelburg donderdag verzocht de tbs met dwangverpleging die de 62-jarige Westkapellenaar Joost W. - naast een celstraf van twee jaar in 2012 was opgelegd - met twee jaar te verlengen.

W. bekende destijds zeker honderd jongens in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar seksueel te hebben misbruikt. Van alle misbruikte jongeren deden er uiteindelijk slechts enkele aangifte en veel zaken waren inmiddels verjaard. W. viel voornamelijk op jongens vanaf twaalf jaar. Het misbruik van W. duurde van eind jaren zestig tot 2011 en vond plaats op afgelegen wegen, bij de jongens of bij W. thuis of in de auto. De jongens werden gelokt met geld, snoep, bier en beltegoed.

Binnen de gemeenschap van Westkapelle was de handel en wandel van W. een publiek geheim. Ouders waar­schuwden wel hun kinderen, maar deden verder niets. Volgens de deskundigen van de tbs-kliniek waar W. verblijft moet eerst nog duidelijk worden of W. lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis of aan een stoornis in het autistisch spectrum. Als dat duidelijk is, kan er aan een behandelplan worden gewerkt. Wel slikt W. libidoremmende medicijnen. Ook is hij al enkele malen met begeleid verlof geweest.

Een verzoek tot onbegeleid verlof is door de toetsingscommissie afgewezen. Volgens deskundigen beseft W. inmiddels dat-ie goed fout is bezig geweest. Volgens W. zelf is hij genezen dankzij een geloofsverandering: ''God heeft mij genezen en God bewaart mij voor dit soort dingen''. uitspraak over twee weken.

Zie ook:
Dossier Zedenzaak Westkapelle


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
moeder (9-1-2015 om 15:30)
@MPJ: het komt ook belachelijk over als de dader zegt dat God hem bewaard voor dit soort dingen. De dader maakt met zulke uitspraken het geloof ongeloofwaardig! Diep in het stof en schaamrood, dat zou beter passen.
rien quist (9-1-2015 om 13:26)
geloof heeft normaal niks met feiten of daden van doen,alleen in dit geval ligt dat anders. de gesloten geloofsgemeenschap terplaatse heeft meegewerk door dit stil te houden. dus zijn ze medeschuldig en wat nog erger is men heeft nagelaten om ten eerste de kinderen te beschermen en ten tweede hebben ze deze man ook niet beschermd tegen zijn eigen daden. als ik het per saldo bekijk dan zijn het allemaal farizeers en leugenaars en dat kan n.l niet als je gelovig bent,dus geen zedepreken van z.g.n gelovige plaatsgenoten!
MPJ (9-1-2015 om 13:14)
@Haan, ik ben het met je een dat het een viezerik is. Praat echter niet zo over God. Het is niet zijn vriend. Ik vrees dat hij Die hoge heilige Persoon als voorwendsel gebruikt om er makkelijker vanaf te komen. Dat is fout van hem. En zou het zo wezen dat hij in God is gaan geloven, dan nog zal dat niet snel de wellustgevoelens wegnemen. Ook gelovigen blijven mensen met fouten, gebreken en strafwaardige uitspattingen. Het is inderdaad beter om hem achter gesloten deuren te houden, maar verbind er geen spottende of honende toonzetting aan. Daar kwets je duizenden mensen mee, die God heilig en hoog achten in hun geloof. Respect a.u.b. En dan nog: 1 Korinthe 10:12 Zo dan, die meent te staan, zie toe dat hij niet valt. Begrip je?Let op jezelf
Michelle (9-1-2015 om 12:13)
@MPJ, dat roept die man toch over zich af met zulke uitspraken. De enige die spot met God is deze man zelf!!!
MPJ (9-1-2015 om 11:25)
@Michelle. Graag inhoudelijk reageren en niet geheel naast het onderwerp van het feit gaan spotten met een geloofsgroepering en de God , Die in hun en mijn leven heel belangrijk is. Dat leid tot niets goeds!!! Beetje respect graag!!!
optimist (9-1-2015 om 11:17)
Die jongens van toen vonden de sigaretten- drank en bankbiljetjes wel leuk, en daar wilden ze wel iets voor doen.........
Cookie-instellingen beheren