Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 15 km

Tien maanden voor misbruiken nichtjes

Toegevoegd: 30-01-2015, 16.14 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van geen acht, maar tien maanden. Tot die straf is vrijdag de 46-jarige S. de R. uit Hoek veroordeeld voor het enkele jaren lang seksueel misbruiken van zijn twee nichtjes.

Daarnaast kreeg De R. nog een voorwaardelijke celstraf van vijf in plaats van de gevorderde acht maanden cel opgelegd, moet hij zich laten behandelen en moet hij zijn misbruikte nichtjes 4.527 euro schadevergoeding betalen. Daarvan is voor elk circa 2.000 euro smartengeld.

Hoewel het niet tenlaste was gelegd, zou De R. ook met twee andere jonge meisjes ontucht hebben gepleegd. De zaak kwam naar buiten toen een van de nichtjes haar oom de gelegenheid stelde de zaak in de openbaarheid te brengen en hij schuldbelijdenis deed.

Zie ook:
- Cel geëist voor misbruiken nichtjes (16-01-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een lezer (31-1-2015 om 21:15)
Er is al veel gesproken over dit bericht. Vooral door mensen die zoals nagenoeg iedereen niet weten hoe het allemaal is gegaan. Dan denk ik weer terug aan de woorden die mijn moeder eens tegen me heeft gezegd. Haar woorden waren "Uit de mond van één of meer getuigen bestaat alle woord". En dat is waar. Het geldt in het bijzonder voor de "waarheid". Maar niet minder geldt het ook voor de "leugen". En voor degenen die het steeds vanuit een kerkelijk oogpunt benaderen: lees dan Mattheus 7 vers 1 en 2. 1. Oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld wordt. 2. Want met welk oordeel gij oordeelt, zult gij geoordeeld worden; en met welke maat gij meet, zal u weder gemeten worden.
pieter-jan (31-1-2015 om 17:10)
@walter heb het idee dat jij het goed probeert te praten. Mischien zelf ook niet 100%in orde????. Neem aan dat je er niet bij aanwezig was. Dus klep dicht
walter (31-1-2015 om 13:28)
@adri, heb je het bericht van 16-010-2015 gelezen, een van die meisjes is wel degelijk bij haar oom in bed gekropen, en die is toen aantastelijk geworden, oom had beter moeten weten
Puk (31-1-2015 om 13:28)
Zeeuw, dat is wel een hele vrije en foute vertaling! Nooit zal dit gedrag goed gekeurd worden. Schuldbelijdenis houdt in: een erkentenis dat men iets gedaan heeft wat men niet had behoren te doen. De belijdenis van zijn zonden, of op zijn minst van zijn schuld, wordt door de meeste kerken gezien als eerste vereiste voor het christen-zijn. En dan hopen wij van harte dat deze schuldbelijdenis gemeend is. Hoe erg de daad ook is, dan mag er plaats voor vergeven komen.
Zeeuw (31-1-2015 om 12:35)
Als Atheïst heb ik het begrip "schuldbelijdenis" op moeten zoeken , vrije vertaling : de anderen van de kerk keuren het gedrag goed.?!?
adri (31-1-2015 om 11:33)
Hee anoniempje je bent nog stommer als het achtereind van een paard, jij denkt echt dat die meiden zelf bij hem in bed gekropen zijn? Hoe haal je het in je lompe hoofd of ben je misschien zelf pedo? Beetje denken dat meiden van 13 jaar dan zelf al zover na kunnen denken, ze waren machteloos.Denk even na voor je wat schrijft zeg je? Laat me niet lachen man
Cookie-instellingen beheren