Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 16 km

Woning verwoest door grote brand

Toegevoegd: 02-07-2015, 17.57 uur - Update: 02-07-2015, 18.52 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Een woning aan de Poortershove in Middelburg is donderdagmiddag even na 17.00 uur volledig verwoest door een grote uitslaande brand. De grote rookpluim was tot in de wijde omgeving te zien. Ook de naastgelegen woning heeft forse brandschade opgelopen.

De brandweer is uitgerukt met drie blusvoertuigen. In eerste instantie was sprake van dat er nog iemand in de woning zou zijn. De woning is doorzocht, maar er waren geen mensen meer aanwezig. Bij de brand raakte ook niemand gewond.

De brandweer heeft opgeschaald naar een grote brand. Dat is een logistieke maatregel zodat er voor de hulpverleners bijvoorbeeld voldoende water aanwezig is. Ook is er een extra eenheid van de brandweer bij zodat zij hun collega's die het te warm krijgen kunnen aflossen. Daarnaast is er een ambulance ter plaatse om hulpverleners die last hebben van de hitte te verzorgen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jet (3-7-2015 om 18:42)
nee niet de kinderen van het gehele afgebrande huis gingen op vakantie maar de kinderen van het huis ernaast die noodgedwongen hun huis uit moesten. dat zijn namelijk mijn kinderen. kinderen zijn volwassen van mij en veel kunnen ze op dit moment toch niet doen. ondanks de ellende die we ervan hebben moeten hun hun vakantie niet laten schieten.
chiel (3-7-2015 om 18:41)
Lekker als playstations zomaar in de fik vliegen. Gooi die van ons direkt weg. Not. Hoe dan ook zie al die kunstofkozijnen wel erg snel verbranden lekker spul. Rook ervan is vast ook niet gezond.
A (3-7-2015 om 17:41)
Er wordt gezegd ( Door de bewoners zelf) dat de playstation in de hens vloog en zo verder ging. Maar de achterburen hebben toch heel wat anders gezien. Het is niet de eerste keer dat er een brand is. Het is al vaker gebeurt dat er weer iets in de achtertuin in de hens vloog. Heel erg dat zij nu heel hun huis kwijt zijn. En ook de buren die verplicht hun huis uit moesten, omdat het te gevaarlijk is.. Van het gezin ernaast zouden 2 man die nacht op vakantie gaan.. Ik hoorde dat die nog zijn gegaan.
ad (3-7-2015 om 14:31)
Aan ALLE betrokkenen veel STERKTE toegewenst de komende tijd, oorzaak? Belangrijkste is dat er geen gewonden zijn gevallen, hetgeen misschien wel 'n groot wonder mag heten na het zien van de video...
henny (3-7-2015 om 14:24)
Fijn he, Een huis in brand. En maar bezuinigen op de brandweer.
Reactie (3-7-2015 om 13:19)
@ patricia, vandaag op vakantie??? Moet het zoontje dan niet naar school? En als hij daar zelf aanwezig was, waarom is de brand dan niet eerder opgemerkt?
Cookie-instellingen beheren