Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Woning verwoest door grote brand

Toegevoegd: 02-07-2015, 17.57 uur - Update: 02-07-2015, 18.52 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Een woning aan de Poortershove in Middelburg is donderdagmiddag even na 17.00 uur volledig verwoest door een grote uitslaande brand. De grote rookpluim was tot in de wijde omgeving te zien. Ook de naastgelegen woning heeft forse brandschade opgelopen.

De brandweer is uitgerukt met drie blusvoertuigen. In eerste instantie was sprake van dat er nog iemand in de woning zou zijn. De woning is doorzocht, maar er waren geen mensen meer aanwezig. Bij de brand raakte ook niemand gewond.

De brandweer heeft opgeschaald naar een grote brand. Dat is een logistieke maatregel zodat er voor de hulpverleners bijvoorbeeld voldoende water aanwezig is. Ook is er een extra eenheid van de brandweer bij zodat zij hun collega's die het te warm krijgen kunnen aflossen. Daarnaast is er een ambulance ter plaatse om hulpverleners die last hebben van de hitte te verzorgen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
branweer (3-7-2015 om 12:06)
vreselijk ....mooie foto,s maar geen brandweer ,jaaaa op het laatst. oja wat zeggen ze bij de opleiding.........eerst genieten dan blussen.
Pieper (3-7-2015 om 10:53)
Verschrikkelijk. Onlangs door onoplettendheid ook mn huis vol rook gehad , bijna brand, wat een stank.. Maar gelukkig geen ernstige schade, Dit overtreft alles. Al je spullen je huis, je thuis kwijt.... gelukkig de bewoners niet gewond of erger... Heel veel sterkte met alles wat er geregeld moet worden...
Ikkuh (3-7-2015 om 10:22)
Dat is nogal tekeer gegaan zeg als ik de video en de foto's zo bekijk .... Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen. Maar je zult maar in 1 klap alles kwijt zijn, moet er niet aan denken.
Ra Witte (3-7-2015 om 00:08)
Jezus wat een fikse brand. Volgens mij wel pas ergggg laat opgemerkt te zien hoe erg het al aan het branden was. Enorm veel sterkte voor de bewoners en andere getroffenen!
Na regen, komt zonneschijn (2-7-2015 om 23:36)
Vreselijk!! Ik heb er geen ander woord voor... Het ging zo snel...!! Van een complete woning bleef niets meer over! De shock van de moeder... De menigte om haar heen.. Valt niet met een woord samen te vatten! En dan die angst van naaste buren... De hitte van het weer maakte het moeilijker, om het huis te blussen en die van de buren..Heel droevig en vooral heftig!!! Sterkte voor het gezin en de naaste buur...
it'sme (2-7-2015 om 22:57)
O wat erg wat erg, ALLES kwijt! En het lijkt erop dat er ook kinderen woonden, gezien de vlaggetjes en trampoline e.d. Ook heel erg voor hun! Ik zou er dus voor zijn om een soort inzamelingsactie te beginnen voor die mensen!
Cookie-instellingen beheren