Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Woning verwoest door grote brand

Toegevoegd: 02-07-2015, 17.57 uur - Update: 02-07-2015, 18.52 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Een woning aan de Poortershove in Middelburg is donderdagmiddag even na 17.00 uur volledig verwoest door een grote uitslaande brand. De grote rookpluim was tot in de wijde omgeving te zien. Ook de naastgelegen woning heeft forse brandschade opgelopen.

De brandweer is uitgerukt met drie blusvoertuigen. In eerste instantie was sprake van dat er nog iemand in de woning zou zijn. De woning is doorzocht, maar er waren geen mensen meer aanwezig. Bij de brand raakte ook niemand gewond.

De brandweer heeft opgeschaald naar een grote brand. Dat is een logistieke maatregel zodat er voor de hulpverleners bijvoorbeeld voldoende water aanwezig is. Ook is er een extra eenheid van de brandweer bij zodat zij hun collega's die het te warm krijgen kunnen aflossen. Daarnaast is er een ambulance ter plaatse om hulpverleners die last hebben van de hitte te verzorgen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Corden (2-7-2015 om 22:12)
Wat verschrikkelijk zeg! Ik rook vanmiddag echt een brandlucht in de tuin en ineens allemaal sirenes in de verte richting deze woning. Heel de tijd denk ik "jeetje je zou zo thuiskomen en dit aantreffen". Veel sterkte gewenst voor de mensen en omwonende met schade! Wat fijn dat niemand gewond is geraakt!
Patricia (2-7-2015 om 19:22)
Het schijnt dat het zoontje des huizes in het schuurtje achter het huis vuurtje zat te stoken. Vuur verspreidde zich naar het woonhuis. Geen gewonden gelukkig! Ze zouden morgen op vakantie gaan....
Truus (2-7-2015 om 19:10)
Al die ramptoeristen met de auto moeten zich schamen! Als de buurtbewoners het verkeer niet waren gaan regelen hadden de hulpdiensten er niet eens door gekund.
t Is wat (2-7-2015 om 18:23)
Sterkte voor de bewoners die nu zomaar hun huis en spullen kwijt zijn, lijkt me vreselijk! En ook sterkte voor de naaste buren, die ook veel schade hebben... Hoe kon dit gebeuren?
Cookie-instellingen beheren