Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
80 files van totaal 304 km

Extra controles op en rond Veerse Meer

Toegevoegd: 16-07-2015, 11.40 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie gaat de komende maanden extra controleren op het Veerse Meer. Vanaf juli tot en met september worden op verschillende dagen 's middags en 's avonds controles gehouden op het water.

Doel van de controles is om de veiligheid op het water te vergroten. "Bestuurders van snelle boten die te hard varen of op verkeerde plekken teveel golfslag veroorzaken worden aangesproken op hun gedrag of krijgen in het ergste geval een bekeuring", zo stelt de politie.

Hetzelfde geldt voor waterskiërs die buiten de toegewezen zones hun sport beoefenen. "Daarnaast worden schippers op de juiste vaar- en registratiebewijzen gecontroleerd en moeten zij tijdens het varen een dodemansknop om hebben. Uiteraard mogen reddingsvesten niet ontbreken in het vaartuig", aldus de politie.


Voor schippers gelden dezelfde regels als bestuurders van een auto als het gaat om teveel alcoholgebruik. "Te veel gedronken? Dan volgt een boete, een tijdelijke vaarontzegging of in het slechtste geval inname van het vaarbewijs".

De toezichthouders gaan ook af op mensen die vernielingen aanbrengen op of om het water, zich baldadig gedragen, afval dumpen, stropen of met levend aas vissen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tash80 (17-7-2015 om 06:57)
Jajaja weer over acohol alleen maar.. Dus degene die blowen en stoned zijn mogen weer doorvaren..Lekker eerlijke wereld, polen en Litouwers en Roemenen kunnen ongestraft boete's maken want word toch nooit geincasseerd en nu mogen drugs-gebruikers ook al ongestraft doorgaan
Maarten (16-7-2015 om 22:44)
Goede zaak, op het water gelden net zulke regels als op de weg en iedere bestuurder van wat voor vaartuig dan ook dient hier van op de hoogte te zijn en naar te handelen. Afgelopen weekend ook weer meegemaakt dat een zeilbootje overvaren werd door een sloep...gelukkig geen lichamelijk letsel...wel een zeilboot total loss...
chiel (16-7-2015 om 19:39)
Goed initiatief vaar zelf nooit harder als 15km tot de baan . Hekgolf kan ik weinig aan doen, maar sommigen houden zich id niet aan de snelheid wat overlast voor anderen tot gevolg heeft. Was afgelelopen weekend ook weer te zien. Houd je aan de regels of ga naar zee.
albert (16-7-2015 om 19:12)
@peter Het is onbegrijpelijk maar een bootverzekering is niet verplicht.
speed (16-7-2015 om 17:19)
als ze dan ook die surfers aanpakken die irritant snel door het snelvaart gebied varen. als ze dan ook die zeilboten aanpakken die irritant langzaam door het snelvaart gebied varen. Snelvaartgebied is voor de speedboten!!
edwin (16-7-2015 om 17:05)
zo zijn ze daar eindelijk wakker!!!! ik zeil al vanaf 12 april ieder weekend op het veerse meer en dan meestal vanuit Veere richting veerse dam. Iedere motorboot vaart alsof die achtervolgt word.met eneorme golfslag tot gevolg en als je er dan van wat durft te zeggen ,,,,nou nou je word nog net niet terplekke afgemaakt. maar ja het is dan eindelijk zomer en dan gaan ook de agentjes buiten spelen.
Cookie-instellingen beheren